DomovNaši krajiSTO tudi letos išče inovativne turistične produkte in poslovne zamisli

STO tudi letos išče inovativne turistične produkte in poslovne zamisli

Naši krajiSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

Slovenska turistična organizacija bo tudi letos prek poziva Snovalec 2019 pomagala pri uresničevanju idej za inovativne produkte s področja turizma. Za najbolj domiselne in kreativne zamisli je letos na voljo bistveno več sredstev kot minula leta, in sicer kar 45 tisoč evrov.

Predmet poziva za podelitev priznanja snovalec so invencije v turizmu, ki bodo prispevale k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Te so definirane kot “kakovostno načrtovana in še neuresničena novost ali izboljšava, ki vsebuje elemente nenavadnosti, prijaviteljeve izvirnosti, sistemskega poslovnega razmišljanja in promocije slovenskega turizma.” Za snovalca lahko kandidirajo avtorji invencij, ki nameravajo prijavljeno invencijo ali eno njenih ključnih razvojnih faz uresničiti najpozneje do 28. 10. 2019, za kar želijo prejeti del finančnih sredstev, potrebnih za uresničevanje, promocijsko podporo in priznanje, da so na pravi poti.

Poziv Snovalec 2019 je dostopen tukaj, več o njem pa tudi na portalu AIRTH.

V primeru dodatnih vprašanj ali težav pri oddaji prijav se lahko obrnete na inovativnost@slovenia.info, Slovenska turistična organizacija pa bo v sredo, 13. februarja, ob 10. uri, organizirala tudi informativni sestanek, na sedežu STO. Nanj se je potrebno predhodno prijaviti, in sicer najkasneje do 12. februarja, do 14. ure.

Prijave bo ocenila 6-članska strokovna komisija in najboljše avtorje povabila na predstavitev idej v živo. Nakar bo izbrala predvidoma tri finaliste, med katere bo razdelila nagradni sklad 45. tisoč evrov. Gre za nepovratna sredstva, ki pa jih finalist prejme šele po popolni uresničitvi invencije oz. ene njenih ključnih razvojnih faz, v skladu z določili pogodbe. Rok za uresničitev nagrajenih idej je 28. 10. 2019. Vsi izbrani finalisti bodo razglašeni na Dnevih slovenskega turizma novembra letos.