DomovNaši krajiSvetovni dan živali – priložnost za pomoč živalim v Obalnem zavetišču

Svetovni dan živali – priložnost za pomoč živalim v Obalnem zavetišču

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Četrti oktober je svetovni dan živali. Na ta dan obeležujemo poseben odnos med človekom in živaljo. Cilj svetovnega dneva živali je dvig kulture in spoštljivega odnosa do živali ter izboljšanje njihovega življenjskega standarda, ki je v veliki meri odvisen od ljudi.

obalno zavetisce
Živali Obalnega zavetišča potrebujejo tudi našo pomoč. Foto: Obalno zavetišče za živali

Svetovni dan živali je tudi priložnost, da se zavemo lastne vloge in odgovornosti ter pomagamo predvsem manj srečnim in zavrženim živalim.

Obalno zavetišče skrbi za zavržene pse in mačke z območja vseh štirih občin v slovenski Istri. Trenutno je v njihovi oskrbi približno 25 psov in 50 mačk, kar je tudi povprečje naenkrat oskrbovanih živali. Letno zavetišče odda približno 100 mačk in 50 psov, ob tem pa skrbnikom vrne še najmanj 100 izgubljenih psov.

obalno zavetisce
Živali v zavetišču bodo hvaležne za vsako pomoč!. Foto: Obalno zavetišče za živali

Živali v Obalnem zavetišču potrebujejo tudi našo pomoč. Pomoč z materialnimi dobrinami ni edina oblika pomoči, pomaga se lahko tudi drugače.

Živali namreč še najbolj cenijo človeško toplino in bližino, ki jim daje vedeti, da v zavetišču niso zapuščene za vedno, ampak so le na vmesni postaji do novega doma, ki jim ga bodo ponudili posvojitelji.

 

Oskrbovanim živalim lahko pomaga čisto vsak od nas in jim tako zagotovi boljše življenje in prijetno bivanje v zavetišču.

Pomagamo lahko:

  • s posvojitvijo psa ali mačke iz zavetišča,
  • z obiskom zavetišča, sprehajanjem psov in preživljanjem prostega časa z oskrbovanci,
  • z začasnim skrbništvom oziroma rejništvom,
  • s posvojitvijo živali na daljavo,
  • z donatorskimi sredstvi na TRR SI56 6100 0001 1211 995 (Delavska hranilnica, d. d.), ki je odprt izključno za namene donacij Obalnemu zavetišču,
  • z donacijo odej, pregrinjal, rjuh ali brisač, s katerimi so opremljeni boksi,
  • z donacijo pasje in mačje hrane, pasjih in mačjih priboljškov, igrač, pripomočkov za nego, mačjega peska, ovratnic, povodcev, ležišč, posod …

ObalnoZavetisce03072015_fotoVojkoRotar-0142

Za več informacij o oskrbovanih živalih in delu Obalnega zavetišča lahko obiščete spletno mesto www.obalnozavetisce.si ali pokličete na brezplačno številko 080 88 49. Delo zavetišča lahko spremljate tudi na Facebook strani.

Živali v Obalnem zavetišču bodo hvaležne za vsako pomoč! *