DomovNaši krajiSvoje modne kreacije bodo na ogled postavili trije mladi modni oblikovalci

Svoje modne kreacije bodo na ogled postavili trije mladi modni oblikovalci

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na osrednjem modnem dogodku na Obali, ki ga bo 21. septembra gostila protokolarno-prireditvena dvorana sv. Frančiška Asiškega v Kopru, se bodo predstavili Anja Medle, Erik Starc in Jona Bednjanec. Trije mladi modni oblikovalci so tokrat ustvarjali na temo ‘Etno v novi preobleki’, kar pomeni, da bomo lahko na modni brvi občudovali pisano paleto najrazličnejših krojev, rezov in vzorcev, za živost posameznih kolekcij bodo poskrbele tudi barve, predvsem pa specifičen izbor tkanin in grafičnih potiskov, značilnih za določeno kulturo oz. narod.

Zadnjo besedo bo tudi tokrat imela ocenjevalna komisija, ki jo sestavljajo strokovnjaki s področja modnega oblikovanja, med katerimi je modna poznavalka, novinarka in voditeljica Lorella Flego, urednica revije Elle Petra Windschnurer, predstavnica Mercedes-Benz-a Metka Kejžar, programski direktor MBFWLJ Sašo Radovič ter predstavnici Naravoslovnotehniške fakultete v Ljubljani Nataša Peršuh in Elena Fajt.

Modna poznavalka, novinarka in voditeljica Lorella Flego ter urednica revije Elle Petra Windschnurer projekt Centra mladih Koper podpirata že od samega začetka.

Komisija bo odločitev o zmagovalcu sprejela na fittingu, nekaj dni pred sklepnim dogodkom, uradna razglasitev zmagovalca pa bo na modni reviji 21. septembra. Zmagovalec bo prejel tudi privlačne nagrade, in sicer strokovno nagrado komisije, obširno predstavitev v slovenski izdaji revije Elle in denarno nagrado v višini 700 evrov (bruto).

To bo že tretja modna revija, ki jo Center mladih Koper prireja v okviru natečaja Stylo, katerega glavni namen je mlade spodbuditi h kreativnosti ter jim dati priložnost, da svoje zamisli in delo javnosti predstavijo na pravem modnem dogodku. Letos so k sodelovanju povabili tudi Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana, ki je v širšem prostoru ime za mednarodni premium teden mode. Z dvema edicijama letno, bogatim programskim okvirom, gostovanji najbolj pronicljivih regijskih modnih oblikovalcev ter mednarodnih medijev, je Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana tudi izjemna platforma za razvoj modne industrije in talentov mladih modnih oblikovalcev.