DomovNaši krajiSWEET FASHION: Modna revija presegla vsa pričakovanja

SWEET FASHION: Modna revija presegla vsa pričakovanja

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Kopru smo bili včeraj priča najbolj modnemu dogodku te jeseni »Sweet fashion«. Do zadnjega kotička napolnjena protokolarno-prireditvena dvorana sv. Frančiška Asiškega priča o tem, da je v našem mestu veliko modnih navdušencev. Pod organizacijo dogodka sta se že drugo leto zapored podpisala Center mladih Koper in Zavod Fontico ob podpori Mestne občine Koper. 

Vodja prireditve Kristina Radovčič po dogodku ni skrivala navdušenja: »Ko smo se lansko leto lotili projekta smo vedeli, da ne bo lahko. To, da je dogodek že ob drugi izvedbi razprodan je največje priznanje tako organizatorjem, kot tudi sodelujočim na natečaju.« Vodja Centra mladih Koper, Mojca Vojska dodaja: »Ko se meseci dela strnejo v eno urni dogodek, ki navduši publiko je ves trud poplačan.«

Dogodek je predstavljal zaključni akt natečaja namenjenega mladim neuveljavljenim modnim oblikovalcem. Natečaj, ki se je zaključil pred poletjem, je od mladih pričakoval izdelano vizijo kolekcije, od mood boarda, skic oblek, pa do realiziranih kosov. Poleg zahtevnih pogojev je za napetost med tekmovalci poskrbela tudi zvezdniška komisija v sestavi priznane modne urednice Lorelle Flego, urednice mode in lepote pri modni reviji Elle Petre Windschnurer in uveljavljene modne oblikovalke Branke Poljak.

Jesenske modne smernice nam je pokazalo 44 svežih in mladostnih kreacij. V eno urnem modnem spektaklu smo si ogledali tako svečane obleke, kot tudi modne dežne pelerine. Modno revijo sta otvorili priznani modni oblikovalki Ivana Tomić in Nina Košak, sledilo je šest mladih oblikovalcev, za zaključek smo si spomin osvežili še z lansko letno zmagovalko natečaja Julio Kajo Hrovat. Komisija, je kljub težkem delu, saj je bilo med kolekcijami veliko kvalitetnih in svežih idej, kot zmagovalko letošnjega natečaja izbrala Petro Jerič.

Župan MOK Boris Popovič v družbi modne urednice Lorelle Flego, urednice mode in lepote pri modni reviji Elle Petre Windschnurer in uveljavljene modne oblikovalke Branke Poljak. Foto: Jaka Ivančič

Med obiskovalci je bilo kar nekaj znanih imen. Podporo mladim je s svojo prisotnostjo izrazil tudi župan Mestne občine Koper in predsedniški kandidat Boris Popovič, ki je bil navdušen predvsem nad zagnanostjo mladih oblikovalcev in mlade ekipe organizatorjev.

“Modna revija je presegla vsa pričakovanja. Čestitam vsem mladim nadobudnim kreatorjem, ki so predstavili svoje kreacije. Čestitke tudi manekenkam, ki so opravile odlično delo in so kljub svojim mladim letom izkazale visok nivo profesionalnosti. Pohvale tudi voditelju za povezovanje dogodka in ustvarjanje prijetnega vzdušja. Letošnja modna revija je že druga zapovrstjo in verjamem, da bo postala tradicionalna. Temu priča tudi veliko število obiskovalcev, med katerimi je bilo veliko modnih poznavalcev in medijev. Čestitke tudi organizatorjem za odlično izpeljan dogodek tako vsebinsko kot organizacijsko, pa tudi za uspešno vodenje Centra mladih Koper, ki vstopa že v tretje leto delovanja. Želim si, da bi tako ambiciozno delovali tudi v prihodnje,” je o dogodku povedal Popovič, ki se je udeležil že lanske modne revije Sweet Fashion.

Dogodek je navdušil tudi primorsko pevko Tinkaro Kovač. »V svojih dvajsetih letih kariere sem bila na kar nekaj tovrstnih prireditvah, a včerajšnja je bila drugačna, saj je imela dušo. Čutilo se je, da je organizatorjem delo v veselje. Ko človek pristopi s takim navdušenjem prostora za napake enostavno ni. In tako je tudi bilo.«

V publiki je bilo opaziti tudi Majo Bulc, lastnico modne agencije Model Group. Da gredo moda, šport in vino lepo skupaj pa sta potrdila tudi slovenski jadralec Gašper Vinčec in vinar Uroš Ščurek, ki sta se tudi udeležila modnega večera.