DomovNaši krajiPriznanja za zlate maturante

Priznanja za zlate maturante

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru je včeraj potkala svečana podelitev priznanj najboljšim letošnjim maturantom Mestne občine Koper. Maturante je nagovoril tudi župan Boris Popovič, ki jim je čestital za dosežke.

“Že čez nekaj dni boste prestopili prag fakultete in želim vam da izkoristite vse tiste prednosti in danosti, ki jih imate in vse tiste, ki vam jih ponuja današnji čas,” je maturantom položil na srce koprski župan. “Bodite najboljši. Zagotovo ste na pravi poti, za kar so zaslužni tudi vaši starši, učitelji in ravnatelji,” ter dodal: “Če imate vztrajnost, delovne navade in vizijo, boste dosegli marsikaj. Morda boste nekega dne prav vi tisti, ki boste reševali življenja, bili podjetniki … in zagotovo si bo kdo od vas želel zamenjati tudi nas funkcionarje.

Ob tej priložnosti je župan maturantom zaželel vse dobro tudi v prihodnosti ter podelil priznanja zlatim maturantom in tistim, ki so dosegli odličen uspeh v zadnjem letniku. Izkazali so se učenci Gimnazije Koper, Ljudske univerze Koper, Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper, Srednje tehnične šole Koper in italijanske gimnazije Gian Rinaldo Carli Koper.

Koprskim maturatom so čestitali tudi Iztok Gustinčič, ki je povezoval program in Špicikuc Orchestra, ki so poskrbeli za odlično glasbeno kuliso.  Čestitkam se pridružuje tudi ekipa eKopra.