DomovNaši krajiSWEET FASHION V KOPRU: Še do petka imate čas za prijavo na natečaj

SWEET FASHION V KOPRU: Še do petka imate čas za prijavo na natečaj

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Center mladih Koper in Zavod Fontico razpisujeta natečaj za mlade neuveljavljene modne oblikovalce. Namen natečaja je dati priložnost mladim modnim oblikovalcem, da svoje ideje in delo predstavijo na modni reviji. Sodelujoči imajo proste roke pri iskanju navdiha in kreiranju lastnih kolekcij.

Kolekcije oblačil bo ocenjevala strokovna komisija, kot celoto z vso prispelo dokumentacijo (mood board, tekstovna predstavitev kolekcije, skice in fotografije kolekcije ter natančna predstavitev realiziranih modelov).

Najboljše kolekcije (10 kreatorjev) bodo dobile možnost predstavitve na modni reviji „Sweet fashion“ 29. septembra 2017 v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

Strokovna komisija bo najboljšemu oblikovalcu podelila nagrado v vrednosti 300 evrov in predstavitev v reviji Elle.

Komisijo sestavljajo:
– Branka Poljak, modna oblikovalka,
– Lorella Flego, novinarka, modna urednica in televizijska moderatorka,
– Petra Windschnurer, urednica mode in lepote pri Elle.

Pogoji:

– na natečaju lahko sodelujejo mladi od 15 do 30 leta starosti,
– sodelujoči v natečaju mora biti avtor kolekcije s katero sodeluje,
– šteje se, da z oddajo dokumentacije o kolekciji na predpisan način, avtor z njo sodeluje v natečaju ter se strinja s pogoji natečaja,
– avtor s tem, ko pošlje dokumentacijo o svojem delu na natečaj, dovoljuje organizatorju natečaja uporabo dokumentacije dela v promocijske namene natečaja in festivala ter objavo v svojih glasilih in publikacijah,
– avtorji zadržijo vse moralne avtorske pravice za predložena dela,
– dovoljeno je sodelovanje s starejšimi izdelki (mood boardi, skicami, realiziranimi modeli), ki so nastali pred tem natečajem ter z izdelki, ki prvotno niso bili namenjeni temu natečaju,
– dela, ki ne bodo izpolnjevala natečajnih pogojev, ne bodo obravnavana; vse odločitve komisije so dokončne in nepreklicne.

Lanskoletnega natečaja se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič.

Za sodelovanje je potrebno narediti:

– mood board (izhodišče, koncept, materiali in barve),
– kratko besedilo s katerim avtor predstavi kolekcijo,
– skice celotne kolekcije: od 6 do 8 modelov, prednja in hrbtna stran oblačila,
– realizirati 4 do 5 modelov izbrane iz kolekcije.

Dokumentacija o delu obsega:

– mood board v digitalni obliki (fotografija ali skenirana slika),
– predstavitveno besedilo kolekcije v digitalni obliki v .doc, .odt ali .pdf formatu,
– fotografije ali skenirane skice celotne kolekcije (prednja in hrbtna stran oblačila),
– fotografije ali skenirane slike realiziranih modelov s katerimi avtor natančno predstavi realizirane modele (vsak model posebej, vključno z detajli); vse fotografije in skenirane slike morajo biti v JPG/JPEG formatu; sodelujoči lahko iz gradiva za posamezni sklop napravijo Power Point, Impress ali pdf prezentacije ter jih v taki obliki tudi oddajo.

Lanskoletnega natečaja se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič. Foto: Polona Krevatin

Najboljše kolekcije (10 kreatorjev) bodo dobile možnost predstavitve na modni reviji „Sweet fashion“ 29. septembra 2017 v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru.

Oddaja dokumentacije o delu:

Dokumentacija se odda v digitalni obliki prek navadne ali elektronske pošte na sledeči način:

Ustvarite štiri mape. V vsako od njih shranite določen sklop dokumentacije (mood board, skice kolekcije, predstavitveno besedilo, realizirani modeli) ter jo po tem istem sklopu poimenujete (npr: ustvari mapo z imenom “skice kolekcije” in vanjo shrani skice kolekcije).

Datoteke z dokumentacijo oddate  shranjeno na CD-ju ali DVD-ju pošljete na naslov Center mladih Koper (Javni zavod za šport in mladino Mestne občine Koper), Gregorčičeva 4, 6000 Koper.– s pripisom: “ Natečaj Sweet fashion“. Rok oddaje je 7. julij 2017 (velja poštni žig). Na CD oziroma DVD napišite svoje ime in priimek. Poleg medija z dokumentacijo pošljite tudi podatke o avtorju (ime, priimek, naslov, telefon, elektronska pošta). Organizator ne odgovarja za morebitno poškodbo medija poslanega prek pošte.

Preko elektronske pošte dokumentacijo oddate tako, da elektronsko pošto z naslovom “Natečaj modno oblikovanje” pošljete na naslov info@mladi-koper.si. Elektronska pošta naj vsebuje podatke o avtorju (ime, priimek, naslov, telefon). Datoteke z dokumentacijo stisnite v .rar ali . zip format in jo oddajte v priponki. Veljavna je elektronska pošta prispela do 24. ure 7. julija 2017.

Dodatne informacije lahko dobite preko maila info@mladi-koper.si. Organizator si pridržuje pravico do sprememb, če presodi da so potrebne.