DomovNaši krajiTripadvisor Pretorski palači znova podelil certifikat odličnosti

Tripadvisor Pretorski palači znova podelil certifikat odličnosti

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Spletna stran Tripadvisor velja za eno najbolj priljubljenih strani popotnikov z vsega sveta. Zgovoren je podatek, da spletno mesto vsak mesec obišče več kot 350 milijonov različnih uporabnikov, ki na podlagi svojih ocen in izkušenj pomagajo sooblikovati sezname najboljših hotelov, restavracij, najlepših plaž in turističnih znamenitosti.

Pod Tripadvisorjevim drobnogledom se je znašlo že 6,6 milijona namestitev, restavracij in drugih znamenitosti. Najbolje ocenjenim namestitvam pa Tripadvisor vsako leto podeli certifikat odličnosti.

certifikat
Najbolje ocenjenim namestitvam Tripadvisor vsako leto podeli certifikat odličnosti. Foto: ekoper.si

Na seznamu Tripadvisorjevih zmagovalcev so se v preteklosti že znašli koprska katedrala, zvonik in Pretorska palača, pred dnevi pa je slednja znova prejela certifikat odličnosti. Tripadvisorjevo priznanje je še en dokaz, da je koprska palača med turisti z različnih koncev sveta zelo priljubljena turistična znamenitost, saj je na podlagi ocen turistov prejela oceno 4 in si tako prislužila certifikat odličnosti za gostoljubje.

certifikat
Pretorska palača je pred dnevi znova prejela certifikat odličnosti za gostoljubje. Foto: ekoper.si

V Pretorski palači domuje tudi turistično-informacijski center, v okviru katerega izvajajo tudi vodene oglede protokolarne palače. Z vodenimi ogledi želijo obiskovalcem predstaviti zgodovino palače in nenazadnje Kopra ter predvsem pomen palače v današnjem času. Palača je namreč pogosto prizorišče številnih dogodkov in prireditev, sej občinskega sveta, razstav  in številnih svečanih sprejemov in dogodkov.

V letošnjem letu je Pretorsko palačo obiskalo približno 30.000 obiskovalcev, vodenih ogledov pa se jih je udeležilo približno dva tisoč.

V Turistični organizaciji Koper, ki upravlja s palačo in TIC-em, so se priznanja razveselili in ga bodo postavili na vidno mesto. Sicer pa je vodeni ogled Pretorske palače vključen tudi na seznam doživetij, ki jih ponuja Koper Card. *