DomovNaši krajiUnikatni novoletni okraski z dobrodelno noto

Unikatni novoletni okraski z dobrodelno noto

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Urad za okolje in prostor Mestne občine Koper vas v novembru oziroma prve dni decembra 2016 vabi k sodelovanju na dobrodelnem likovnem bazarju, ki je organiziran v sklopu prizadevanj za oživljanje mestnega jedra Kopra.

Uspeh lanskega bazarja je ponudil odlično spodbudo, da tudi letos k oblikovanju novoletnih okraskov povabijo čim širšo skupino likovnih ustvarjalcev, posameznikov in društev ter uslužbencev Mestne občine Koper in tudi drugih ustanov v mestnem jedru Kopra. Tako nastale unikatne izdelke bodo v petek, 2. decembra 2016, v zameno za dobrodelne prispevke ponudili na predstavitvi v kavarni Loggia v Kopru.

Praznični bazar za vse umetniške duše

Vsak udeleženec lahko izbira med enobarvnim rdečim steklenim klasičnim okraskom »bunkico« oz. kroglo ali kroglo iz stiropora, obe sta premera 8 cm, ki jo je potrebno preoblikovati v unikaten, personaliziran novoletni okrasek. Uporabite lahko katerokoli tehniko in vse naravne ali umetne materiale od akrilnih barv, lepil, polnil, voščenk, voska, tekstila, usnja, bleščic, perlic, fimo mase, gline, zrnja, okrasnih trav, peska … Edina omejitev glede velikosti končnega izdelka je že pripravljena embalaža – kocka iz kartona, ki meri 10 x 10 x 10 cm. Prav tako je zaželeno, da se na vsakem okrasku ohrani (ali doda) vsaj malo rdeče barve.

bunkice
V lanskem letu so občani navdihovali s pravimi unikatnimi umetninami. Foto: MOK

Letošnjemu dobrodelnemu dogodku so dodali še malo zdravega tekmovalnega duha, saj bo strokovna komisija unikatne izdelke pregledala in na otvoritvi razstave novonastalih izdelkov razglasila najboljše avtorje. Zato vas prosimo, da se ne podpisujete ne na okraske ne na embalažo, ki bo označena s šifro. Embalaži je priložen list s šifro, na katerega boste napisali vaše podatke – če seveda želite sodelovati v ocenjevanju. Izpolnjene liste vstavite v embalažo pod okrasek. Najboljše izdelke po izboru javnosti bo odločilo spletno glasovanje, saj bodo vsi končni izdelki predstavljeni tudi na spletni strani Mestne občine Koper. Osnovni material, »bunkice« v beli kartonasti embalaži, lahko prevzamete vsak delovnik od 8.00 do 15.00, ob sredah do 17.00 v pisarni 104 Urada za okolje in prostor Mestne občine Koper.

Dobrodelno za starejše občane MOK

Vaše izdelke lahko oddate najkasneje do 28. 11. 2016, lahko pa jih na zgoraj navedeni lokaciji oddate tudi prej. Le tako bo ostalo dovolj časa za ustrezno medijsko, grafično in fotografsko predstavitev projekta in izdelkov ter za delo strokovne komisije. O natančnem datumu postavitve spletne strani, razstave in času izvedbe bazarja vas bomo naknadno obvestili.

Upamo, da se boste vabilu odzvali v čim večjem številu in da bomo s pomočjo unikatnih okraskov in darežljivih obiskovalcev zbrali kar največ sredstev in tako vnesli malo prijaznosti in topline v praznične dneve najstarejših občanov, ki živijo v mestnem jedru Kopra.

Vse tiste, ki vas razveseli pogled na lepo novoletno jelko, okrašeno z unikatnimi okraski s pozitivnim sporočilom, pa prijazno vabimo, da naše dobrodelno obarvano ustvarjanje podprete s prisotnostjo na otvoritvi razstave in razglasitvi najboljših avtorjev, ki bo 2. decembra ob 18. uri v kavarni Loggia na Titovem trgu po slavnostnemu prižigu lučk.

*