DomovNaši krajiUspešna sezona prihodov potniških ladij se nadaljuje

Uspešna sezona prihodov potniških ladij se nadaljuje

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Sezona prihoda potniških ladij v Koper je v polnem razcvetu, saj občina beleži rekordni porast števila potnikov. K temu nedvomno pripomore tudi podaljševanje ladijske sezone, ki se je letos začela marca, po napovedih pa se bo zaključila ob koncu leta, s prihodom ladje Amadea. V naslednjih dneh se nam obeta še nekaj prihodov ladij, ki bodo v Koper pripeljale približno 9.000 potnikov in popestrile poletni utrip tega obmorskega mesta ter okolice.

Med zanimivejšimi prvimi prihodi oziroma t. i. maiden call je prestižna potniška ladja Celebrity Infinity, ladjarja Celebrity Cruises, ki bo na potniškem terminalu Kopra prvič zasidrana v petek, 26. julija 2019. K nam bo priplula iz Dubrovnika in svojo pot nadaljevala v Benetke, v mesto pa se bo do konca leta vrnila še trikrat. Z njo bo koprske ulice preplavilo 2.000 potnikov in 1.000 članov posadke.

Foto: Cruise Mapper

Naslednji dan bo v zgodnjih jutranjih urah v Koper priplula njena sestrska ladja Celebrity Constellation, z njo pa tudi 1.600 potnikov in 1.000 članov posadke. Potniki Celebrity Constellation lahko uživajo v devetih barih, petih restavracijah, treh bazenih, igralnici, fitnesu, prestižnih trgovinah in gledališču, najmlajši potniki pa bodo veseli otroškega bazena, ki ga dopolnjuje pester animacijski program. Ladja se bo v mestu zadržala do 19. ure, nato pa svojo pot nadaljevala proti Benetkam.

Foto: Seascanner

V nedeljo, 28. julija 2019, ponovno pričakujemo prihod Celebrity Infinity, ki bo k nam priplula iz Benetk, se ustavila v Kopru, od koder bo v popoldanskih urah odplula v Split.

V torek, 30. julija, se bo ob potniški terminal ponovno privezala Marella Discovery, angleškega ladjarja Marella Cruises, ki je slovensko morje v letošnji sezoni obiskala že petkrat. Na svojem krovu bo v mesto pripeljala 1.800 potnikov in 750 članov posadke, v poznih večernih urah bo zapustila Koper in pot nadaljevala proti Dubrovniku.

Zadnja ladja tega meseca, Viking Star, ki je marca odprl letošnjo potniško sezono, se v mesto vrača 31. julija. Gre za ladjo višjega cenovnega razreda, s katero bo v Koper prišlo 900 potnikov in 470 članov posadke, ki bodo do večera odpluli v Zadar.

Ladjarji v Kopru prepoznavajo številne prednosti, zaradi katerih je obisk mesta še kako zanimiv, saj so potniki zasidrani ob potniškem terminalu v centru starega mestnega jedra. Poleg tega se veliko gostov poda na enodnevne izlete v okoliške kraje, kjer spoznavajo slikovito zaledje slovenske Istre. Da bo letošnja sezona uspešna, govorijo tudi podatki, ki kažejo, da bo v Koper do konca leta priplulo še 38 ladij.