DomovNaši krajiUspešno izveden CmoKFEST 2019

Uspešno izveden CmoKFEST 2019

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Zadnji teden junija sta bila novi mestni park in Center mladih Koper prizorišče mladinskega festivala CMoKFEST, ki je tudi letos poskrbel za pester začetek poletnih počitnic. Mladi so tako preživeli nekaj dni na različnih zabavnih in izobraževalnih dejavnostih.

Kolektiv Centra mladih Koper je otvoritev festivala postavil v novi mestni park, čez dan pa je CMoKFEST ponujal vrsto dejavnosti za različne starostne skupine, kot so živa knjižnica, veganski piknik, razne ustvarjalne in plesne delavnice ter risanje grafitov. Mladi so imeli možnost izraziti svojo ustvarjalnost v podhodu pri Semedeli, ki je dobil novo podobo. Večer je popestril nastop stand-up mojstrov Perice Jerkoviča, Gašperja Berganta, Žana Papiča in Roka Škrlepa, ki ga je obiskalo približno 400 ljudi.

Foto: Podhod ob mandraču v Semedeli je dobil novo, pravljično in barvito podobo na temo »Koper, kot bi ga imeli radi mladi«.

V četrtek je v prostorih Centra mladih Koper čez dan potekal spremljevalni program, namenjen zabavnemu in izobraževalnemu delu. Poleg DJ delavnice, ki jo je vodil mladi italijanski DJ Diesis, sta potekala še delavnica ponovne uporabe in turnir v namiznem nogometu – kalčetu. Večer se je zaključil ob glasbenem razvajanju v družbi Pantaloonsov in Techno Vikingsov.

Festival je bil v petek rezerviran za skate in bmx dejavnosti. Na delu Ukmarjevega trga pri mestni plaži se je v sodelovanju z Obala skate riders postavilo objekte, na katerem so izvedli tekmovanje v najbolj norih potezah, tako na skate rolkah kot na bmx kolesih.

V soboto so se navzoči v Centru mladih Koper z društvom Console ninja in društvom Animov zabavali z različnimi video igricami, ki so jih lahko tudi sami igrali in se na koncu poskusili v manjšem tekmovanju, na igri Tekken in Fifa 18. Sledila je delavnica veščine DJ-anja z manjšim nastopom predavatelja. Dan se je končal z nastopom mladega obalnega dua Drill in Masayah ter DJ-a in reperja N’toka.


Tudi letos je program CMoKFESTa popestrilo Primorsko svetovalno središče, ki je minulo sredo v mestnem parku priredilo živo knjižnico, ves minuli teden pa bdelo tudi nad mladimi kreativci, ki so s poslikavami sten podhodu pri semedelskem mandraču vdihnili novo življenje.

Na CmokFestu je sodelovala celotna ekipa Centra mladih Koper in 20 prostovoljcev. Organizatorji so zadovoljni z letošnjo udeležbo in izvedbo festivala, ki je ponudil veliko umetniških, glasbenih, zabavnih in športnih dejavnosti.