DomovNaši krajiUspešno zaključen 25. jubilejni Primorski sejem

Uspešno zaključen 25. jubilejni Primorski sejem

Naši krajiProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska Arena Bonifika je minuli vikend gostila jubilejni, 25. Primorski sejem. Na tradicionalnem mednarodnem obrtno-podjetniškem dogodku se je predstavilo 150 domačih in tujih razstavljavcev z različnih področij. Za zabavo družin in najmlajših pa je že tradicionalno poskrbel Sončkov festival. Sejma se je udeležil tudi koprski podžupan Peter Bolčič.

Razstavljavci so na letošnjem sejmu pokrivali pestro paleto področij, od opreme za dom, ogrevalne tehnike in čistilnih naprav do gospodinjskih aparatov, avto salona, predstavitve zdravilišč in term, zdravilstva, finančnih storitev in izdelkov široke potrošnje.

Med spremljevalnimi prireditvami je tudi letos izstopala dobrodelna brezplačna družinska prireditev Sončkov festival. Najmlajšim so bile tako med drugim na voljo kreativne delavnice, poslikava obraza, izdelava stripa, Kamišibaj gledališče in jezikovne delavnice.

Med razstavljalci so letos zagotovo izstopali Društvo animov, kjer so združeni ljubitelji animiranih filmov, stripov in družabnih iger, Šiviljstvo Zaneja in Anika Šalej s.p. ki sta delili otroške predpasnike. Poleg tega je umetnica Maša Sever obiskovalce razveselila z ročno izvezenimi imeni in napisi, ZBR skupina pa je predstavila oživljanje vode s pomočjo kristalov. Večgeneracijski center Morje in Center dnevnih aktivnosti za starejše občane pa sta v okviru Primorskega sejma za vse obiskovalce pripravila dneve odprtih vrat.

Na 2400 kvadratnih metrih razstavnih površin, se je v treh dneh zvrstilo približno 20.000 obiskovalcev.