DomovNaši krajiV Loki predali vodovod v uporabo

V Loki predali vodovod v uporabo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V soboto so krajani Črnega Kala praznovali dan Krajevne skupnosti. Ob tej priložnosti so Župan Mestne občine Koper Boris Popovič, predsednik krajevne skupnosti Črni Kal Janko Sever in direktor Rižanskega vodovoda Zdravko Hočevar krajanom v uporabo predali vodovod.

“Imeti kakovostno pitno vodo tako rekoč na dosegu roke, kadarkoli jo potrebujemo, je privilegij, na katerega vse prepogosto pozabljamo. Da lahko vsak dan oz. vsak trenutek pijemo vodo iz pipe, in to v varnem zavetju naših domov, še zdaleč ni samoumevno, pa čeprav živimo v letu 2018. Kakovostna pitna voda je namreč prava redkost in dragocenost, zato je prav da do nje gojimo posebno spoštovanje,” so bile besede koprskega župana in slavnostnega govornika Borisa Popoviča, ki je še nadaljeval: “Nič več ne bo prekuhavanja vode, kot tudi ne skrbi, da bi bila ta spet oporečna. Voda bo namreč, tako kot v številnih drugih gospodinjstvih, pritekla iz pipe, odžejali pa se boste lahko tudi na vaškem trgu, saj smo v okviru naložbe na njem uredili javno izlivko.”

Poleg župana Mestne občine Koper sta krajane pozdravila tudi predsednik krajevne skupnosti Janko Sever, ki se je med drugim zahvalil tudi koprskemu županu in Mestni občini Koper za odlično sodelovanje in skupno ustvarjanje boljših življenjskih pogojev za vse krajane in nenazadnje občane in direktor Rižanskega vodovoda Zdravko Hočevar, ki je ob predaji vodovoda izrazil veselje in krajanom obljubil, da bodo delali vsak dan 24 ur na dan, da voda iz njihovih pip nikoli več ne priteče neoporečna, poudaril je še, da je voda neprecenljivi vir življenja, ki ga je treba izjemno ceniti.

V Loki je bilo tako urejenih 900 metrov cevovodov in 42 priključkov. Oskrba celotne Obale s pitno vodo iz javnega vodovoda je izjemno visoka – kar 99,7 odstotna, kar pomeni, da je danes posameznikov, ki še niso priključeni na vodovodno omrežje manj kot 200, medtem ko jih je bilo še v letu 2003 skoraj 1500.

Dan krajevne skupnosti Črni kal so krajani izkoristili tudi za to, da so najbolj zaslužnim za napredek krajevne skupnosti podelili zahvale in priznanja. Zahvalo za aktivno sodelovanje pri iskanju rešitev za izgradnjo vodovodnega omrežja v Loki sta tako prejela Andreja Odar in direktor Rižanskega vodovoda Zdravko Hočevar, posebno zahvalo pa je v imenu vaške skupnosti in KTŠI društva Gugo Loka prejel predsednik sveta krajevne skupnosti Črni Kal Janko Sever.