DomovNaši krajiV akciji »Očistimo Slovenijo« zbrali nekaj več kot 25 kubikov odpadkov

V akciji »Očistimo Slovenijo« zbrali nekaj več kot 25 kubikov odpadkov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V organizaciji Ekologi brez meja in pod okriljem globalne pobude Očistimo svet so danes prostovoljci po vsej državi čistili Slovenijo. Koordinaciji sta se pridružili tudi Mestna občina Koper in Marjetica Koper, ki sta udeležencem zagotovili vreče za smeti in poskrbeli za prevzem vseh zbranih odpadkov.

Letošnja čistilna akcija ni zajela le divjih odlagališč, temveč tudi sprehajalne poti, površine ob lokalnih cestah, gozdove in morje z obalo. Ob Semedelski promenadi so se že dopoldne zbrali člani PLK Koper – Športno potapljaškega in ribiškega društva “Potapljači Luke Koper”, ki so vse do 12. ure čistili morsko dno. Potapljačem so na pomolu in vzdolž obale pomagali otroci iz OŠ Dušana Bordona in prostovoljci iz Kastelca in Rižane.

Čistilna akcija je potekala tudi v zaledju Mestne občine Koper. Prostovoljci iz Kastelca, Gradina, Abitantov in Rakitovca so razne odpadke pobirali v okolici svojih vasi. Akciji se je pridružilo tudi 400 otrok iz OŠ Marezige, OŠ Škofije in OŠ Prade.

Otroci iz Osnovne šole Prade s pozitivnimi mislimi na boljše življenje živali, ki živijo v Škocjanskem otoku, pobrali odpadke v celotni okolici.

“S pomočjo organizirane čistilne akcije in seveda prostovoljcev smo zbrali nekaj več kot 25 kubikov embalaže, kosovnih odpadkov, stekla in drugih ter nekaj azbestnih plošč,” so sporočili iz koprske Marjetice in se obenem zahvalili vsem otrokom, potapljačem in ostalim prostovoljcem za trud in skrb za naravo.