DomovNaši krajiV Bertokih so se ob krajevnem prazniku poklonili padlim borcem NOB

V Bertokih so se ob krajevnem prazniku poklonili padlim borcem NOB

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj je Krajevna skupnost Bertoki obeležila krajevni praznik, s katerim so se poklonili vsem tistim, ki so v NOB padli za mir in svobodo. Prireditev so spremljali številni glasbeni in plesni nastopi. 

Poklon padlim v NOB

Navzoče je najprej pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Bertoki, Matjaž Kozlovič. Kot slavnostni govornik je spregovoril Bojan Pahor, predsednik Pokrajinskega sveta Združenja borcev za vrednote NOB za južno Primorsko.

DSCN0461
Slavnostni govornik Bojan Pahor. Foto: ekoper.si

»Prav je, da ta dejanja ohranjamo v spominu ljudi, saj je treba spoštovati vojake, ki so žrtvovali življenja za svobodo in mir. Ne delimo se na zvezdo in križ in ne delimo se na pozitivne in negativne. Zavedati se moramo, da imamo eno Slovenijo. Trudimo se ohraniti spomin na boj in vse, ki so v njem padli, a druži naj nas tudi sedanjost,« je v svojem govoru povedal častni govornik Bojan Pahor.

Ob tej priložnosti so slavnostno položili tudi cvetje na spomenik padlih, na katerem je zapisano: »Naj bo vam borcem NOB 1941–1945 večen spomin in trajna hvaležnost domovine, za katero ste žrtvovali svoja življenja«.

DSCN0503
Obalni komorni orkester. Foto: ekoper.si

Zadružni dom Bertoki pokal po šivih ob dobri volji in zanimivih nastopih

Za prijetno vzdušje so poskrbele tudi številne glasbene, pevske in plesne točke. Nastopili so otroci iz vrtca Delfino Blu Koper, enota Bertoki, učenci  Pier Paolo Vergerio il Vecchio Koper, podružnica Bertoki, učenci OŠ Elvire Vatovec Prade, učenke glasbene šole Cirque, moški pevski zbor Lopar, Polonchita kontorcija, moški pevski zbor Društva upokojencev Bertoki Prade in Obalni komorni orkester.

DSCN0447
Predsednik Krajevne skupnosti Bertoki, Matjaž Kozlovič, je podelil priznanja KS Bertoki. Foto: ekoper.si

Priznanje krajevne skupnosti prejme …

V Krajevni skupnosti Bertoki niso pozabili niti na vse tiste, ki delajo krajevno skupnost edinstveno. Krajevno priznanje so prejeli:

  • Tončka Štemberger  za človekoljubno delovanje v organizaciji Rdeči križ Bertoki;
  • Danica Muženič za dolgoletno delovanje v društvu upokojencev in v različnih dobrodelnih organizacijah;
  • Edvin Bertok za dobro sodelovanje s Krajevno skupnostjo Bertoki in dobrodelnost;
  • Marino Kranjac za svoje delo v skupini Vruja, ki ohranja istrsko tradicijo živo in letos praznuje 15 let delovanja. *