DomovNaši krajiV Borštu vsako leto zraste nova hiša

V Borštu vsako leto zraste nova hiša

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V najmanjši krajevni skupnosti Mestne občine Koper, so letos zaključili s kar nekaj nujno potrebnimi investicijami. Tako so bila v Krajevni skupnosti Boršt zaključena dela na glavni cesti, ki pelje od Babičev do Boršta, obnovljena je bila dvorana zadružnega doma, postavljene so bile cestne ovire in še marsikaj.

“Odkar je župan Boris Popovič, v naši krajevni skupnosti vsako leto nekaj naredimo. Letošnje leto pa morem še posebej izpostaviti, saj so se stvari pri nas res močno premaknile. Ob tem morem omeniti, da se prav zaradi teh malih premikov, ki so za nas velikega pomena, naša vas širi, saj vsako leto zrasteta tu v povprečju dve novi hiši, je za eKoper povedal predsednik krajevne skupnosti Josip Kodarin in dodal: “Vesel sem, da smo ob pomoči Mestne občine Koper v letošnjem letu uspeli postaviti cestne ovire, ki so bile nujno potrebne, predvsem za varnost naših otrok.”

Predsednik krajevne skupnosti Josip Kodarin: “Vesel sem, da smo ob pomoči Mestne občine Koper v letošnjem letu uspeli postaviti cestne ovire” Foto: ekoper.si

Poleg na novo postavljenih cestnih ovir, pa je bila temeljite obnove potrebna tudi cesta od Babičev do Boršta, k sanaciji katere je koprska občina pristopila fazno. Pred leti je tako že sanirala najbolj kritične odseke. V okviru naložbe, katere vrednost znaša dobrih 48.732,77 evrov, je občina odpravila luknje in poškodbe cestišča, sanirala in utrdila bankine, cesto pa v zoženih delih razširila in preplastila. Tako je zagotovila lažjo prevoznost ter izboljšala prometno varnost. Kot nam je zaupal predsednik krajevne skupnosti, so krajani zelo zadovoljni, saj imajo tako olajšan dostop do svojih domov.

Krajani so se letos med drugim razveselili prenove zadružnega doma v Borštu, kjer je Mestna občina Koper poskrbela za sanacijo ometa in postavitev električne inštalacije. Ob domu je bila v sklopu obnove postavljena tudi nova javna razvetljava, medtem ko se v Glemu pri zadružem domu nadaljujejo dela na podpornem zidu, ki bo zaključen že v začetku naslednjega leta.

Resnično se morem zahvaliti vsem pristojnim na Mestni občini Koper, saj z vsemi odlično sodelujemo. V letošnjem letu smo res veliko naredili in prav tako delamo plane že za naslednje leto, pri čemer ne smem pozabiti omeniti, da so se že začela dela za pridobitev optike v Laborju,” je povedal predsednik KS Boršt Josip Kodarin.