DomovNaši krajiMagično predbožično dogajanje v Kopru

Magično predbožično dogajanje v Kopru

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V naslednjih dneh bo magično dogajanje v Mestni občini Koper doseglo vrhunec. Konec tedna nas čaka odprtje še enega drsališča in kopica dogodkov v mestu in na podeželju.

Medtem, ko v teh dneh številni uživajo na drsališču na Titovem trgu, bo ta petek tik ob morju (na ploščadi ob Upravi za pomorstvo) zaživelo še eno drsališče. Vesela novica je tudi ta, da bosta obe koprski drsališči obratovali vse do 14. januarja in da bosta v naslednjih prazničnih dneh obratovali tudi s podaljšanim urnikom. (Podroben urnik je dostopen na www.magicnidecember.si)

Vesela novica je tudi ta, da bosta obe koprski drsališči obratovali vse do 14. januarja. Foto: Vojko Rotar

Sicer pa nas nocoj na Titovem trgu čakata nastopa MePZ Brnistra ob 19. uri in MePZ Obalca Koper ob 19.30, jutri pa bo na trgu ob 19. uri božični koncert MePZ Obala. V petek ob 19. uri bo na trgu nastopil Lovski pevski zbor Dekani, v petek pa se velja zapeljati tudi v Šmarje, kjer od 18. ure dalje prirejajo Čarobnost božiča na trgu, medtem ko bo koprska Arena Bonifika ob 20. uri prizorišče Caprisovega božičnega koncerta, na katerem bo nastopil priljubljeni hrvaški pevec Gibonni.

V soboto in nedeljo dopoldne bodo tako kot vsak vikend na Titovem trgu na programu otroške delavnice in predstave, v soboto ob 17. uri pa bo Titov trg obiskal Božiček, občinstvo pa se bo lahko zabavalo tudi na predbožičnem koncertu Alye, vse skupaj bo popestril tudi plesni nastop Dance centra Fiona. V soboto ob 19. uri ste vabljeni tudi v Sv. Anton, kjer bo Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Sveti Anton in godbeniške šole Marjetica.

V soboto in nedeljo dopoldne bodo vsak vikend na Titovem trgu na programu otroške delavnice in predstave. Foto: Vojko Rotar

V nedeljo, 24. decembra bo znova čarobno v Šmarjah, kjer bodo ob 20. uri žive jaslice, na predbožični večer pa bodo na svoj račun znova prišli tudi vsi ljubitelji drsanja, saj bo drsališče na Titovem trgu obratovalo vse do 2. ure ponoči, po polnočnici bo na trgu zapel tudi cerkveni zbor, tako bo vzdušje še bolj praznično. Prav tako bosta drsališči s podaljšanim urnikom (do 22. ure) obratovali na božični dan, medtem ko bosta prihodnji torek, sredo in četrtek obratovali uro dlje kot običajno, in sicer do 21. ure.

Na božični večer, 25. decembra, ob 18. uri bo na Titovem trgu nastopila Klapa Capris, 26. decembra pa ne bo pestro le v Kopru, kjer bo v Areni Bonifika ob 19. uri Tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper, temveč tudi v Loparju, kjer pripravljajo Pozdrav sv. Štefanu in dnevu samostojnosti, v Dekanih, kjer bodo znova organizirali Božično-novoletno briškolado, v Sv. Antonu, kjer bodo uprizorili žive jaslice, v Marezigah, kjer prirejajo Tradicionalni dobrodelni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige in v Zanigradu, kjer bo tradicionalno žegnanje konj.