DomovNaši krajiV Dekanih odpira vrata lokalna pisarna 2TDK za pomoč krajanom

V Dekanih odpira vrata lokalna pisarna 2TDK za pomoč krajanom

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Družba 2TDK v Dekanih odpira lokalno pisarno, v kateri bodo okoliški prebivalci lahko pridobili odgovore na vprašanja o poteku projekta in gradnji drugega tira železniške proge Divača–Koper. Prvič bo pisarna svoja vrata odprla v sredo, 19. aprila, med 15. in 17. uro.

Vsak gradbeni projekt s sabo prinaša vplive in posledice za lokalno prebivalstvo. V družbi 2TDK zato želijo z lokalno pisarno ponuditi prostor za komunikacijo med krajani in 2TDK.

Prav na podlagi komunikacije s krajani je družba 2TDK pred časom dosegla dogovor med lokalnim prebivalstvom in investitorjem drugega tira o širitvi vplivnega območja, v katerem se spremljajo poškodbe na stavbah, prav tako je bil dosežen dogovor o začasni prekinitvi nočnega miniranja, ki je vznemirjal okoliške prebivalce.

Lokalna pisarna bo delovala v kontejnerskem kompleksu Dekani – ob predoru Škofije (T8), koordinate so 45.549410, 13.799937. Pisarna bo delovala po vnaprej določenem urniku, in sicer 19. aprila ter 3., 17. in 31. maja med 15. in 17. uro.

Foto: 2TDK