DomovNoviceIstrski maraton ponovno povezal generacije tekačev

Istrski maraton ponovno povezal generacije tekačev

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Deveti Istrski maraton je letos ponudil vetrovno, hladno, a čudovito obmorsko kuliso. Tri tradicionalne različno zahtevne tekaške preizkušnje so povezale vsa štiri mesta slovenske Istre, osrednje prizorišče pa je bilo v Izoli. Tekmovanja se je udeležilo več kot 2800 tekmovalcev iz 35 držav.

Maratonci so svojo športno voljo in telesno pripravljenost preizkusili na 42 kilometrov dolgi trasi, ki se je začela v Ankaranu, končala pa v Izoli pri ladjedelnici. Sledili so jim polmaratonci, ki so pretekli 21 kilometrov, in sicer iz Izole do Kopra ter spet nazaj. V Izoli je bila ravno tako štartna točka za rekreativne tekače in tekačice, ki so se preizkusili na desetkilometrski trasi. Veliko tekaško zmago v kraljevi disciplini 9. Istrskega maratona na 42 kilometrov dolgi trasi sta slavila – Slovenec Jure Orehek in Angležinja Lindy-Lee Folscher.

Dogodek, ki je potekal pod okriljem Društva Istrski maraton tudi letos ni razočaral, saj je Istrski maraton edini v državi, ki ponuja tek neposredno ob morju, razgibane proge in čudovite panoramske razglede. Eni tečejo za zdravje, drugi za kondicijo, tretji v upanju na osebni rekord, večina pa predvsem iz užitka in zaradi druženja. »Tekma je bila fantastična, trasa je čudovita. Prvič sem v Sloveniji, država je prelepa, ljudje prijazni. Sama rada tečem ob morju in na cestah, na katerih ni prometa,« je po zmagi presrečna povedala, britanka Lindy-Lee Folscher.

Foto: Tomaž Primožic/FPA