DomovNoviceŽenska teniška vrsta v Kopru spisala zgodovino

Ženska teniška vrsta v Kopru spisala zgodovino

Naši krajiNoviceSlovenijaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

V kvalifikacijah za nastop na zaključnem turnirju teniškega pokala Billie Jean King v Kopru je danes Slovenija na teniških igriščih Športnega parka Bonifika senzacionalno premagala Romunijo (3:2) in se uvrstila na zaključni turnir v mesecu novembru, kjer bo igralo najboljših 12 reprezentanc na svetu.

Slovenska ženska teniška izbrana vrsta si je z epsko zmago proti Romuniji priigrala mesto na zaključnem turnirju svetovnega ekipnega prvenstva, ki ga Mednarodna teniška zveza ITF imenuje pokal BJK. Preobrat, kakršen je proti romunski izbrani vrsti uspel Sloveniji, bo šel v zgodovino kot eden največjih v omenjenem tekmovanju.

Tenisačici Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta danes dobili igro dvojic, premagali sta Irino Mario Bara in Monico Niculescu s 4:6, 6:2 in 6:4.  Romunke so namreč po petku v Kopru vodile že z 2:0, v soboto pa je imela Ana Bogdan proti Zidanšek že večkrat dobljen obračun (v zadnjem nizu je denimo vodila s 5:2).

»Težki, a tudi zelo lepi trenutki. Mislim, da se bomo vsi tega spominjali in mislim, da je to res nekaj posebnega, ko se nekaj takšnega zgodi,« je takoj po tekmi povedala Tamara Zidanšek in predala besedo Kaji Juvan: »Že včeraj, ko je Tami obrnila se je čutil ta val pozitivne energije. Vesela sem, da smo zmagali skupaj. Ne bi morala biti bolj ponosna, da sem v tej vrhunski ekipi.«

Slovenija bo novembra nastopila na finalnem turnirju svetovnega ekipnega prvenstva oziroma pokala Billie Jean King v družbi Španije, Češke, Francije, Kanade, ZDA, Italije, Nemčije, Kazahstana, Švice, Avstralije in še ene povabljene ekipe.

Foto: MOK, Vid Ponikvar / Sportida