V Koper prvič priplula ladja Crown Iris

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je v zgodnjih jutranjih urah v Koper prvič priplula potniška ladja Crown Iris, ladjarja Mano Cruises, ki je v mesto pripeljala 1580 potnikov in 620 članov posadke.

Potniška ladja Crown Iris, ki ji poveljuje kapitan iz Ukrajine, je naše mesto obiskala v sklopu krožnega križarjenja, ki se je začelo v matičnem pristanišču Haifa v Izraelu in se bo tam tudi zaključilo. Na večdnevnem popotovanju po Mediteranu si bodo potniki lahko ogledali lepote Italije, Grčije in Hrvaške. 1580 gostov potniške ladje, ki ima na svojem krovu 727 ladijskih kabin, prihaja iz različnih držav, največ iz Izraela. Zato ne preseneča, da je ponudba hrane nekoliko drugačna, kot jo najdemo na drugih potniških ladjah, saj so sestavine, ki jih uporabljajo za pripravo jedi, pridobljene na poseben način in ustrezajo točno določenim predpisom in običajem.

Ker je v koprsko pristanišče potniška ladja priplula prvič, so jo ob tej priložnosti na krovu obiskali predstavniki Mestne občine Koper v družbi predstavnikov Luke Koper in ladijskega agenta ter si izmenjali priložnostne plakete.