DomovNaši krajiV Koper prvič priplula ladja MS Koningsdam

V Koper prvič priplula ladja MS Koningsdam

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je v zgodnjih jutranjih urah v Koper prvič priplula potniška ladja MS Koningsdam, ladjarja Holland America Cruise Line. Gre za največjo potniško ladjo letošnje sezone, ki je k nam pripeljala nekaj manj kot 3000 potnikov in približno 1030 članov posadke. V Kopru jo bomo letos gostili še dvakrat, in sicer 5 in 29. septembra. 

Z 297 metri v dolžino in 35 metri v širino je ladja MS Koningsdam tudi ena največjih potniških ladij, ki je kadarkoli priplula v koprsko pristanišče. Zgrajena je bila leta 2015 v ladjedelnici Fincantieri v Margheri, splovljena pa leto kasneje v pristanišču mesta Civitavecchia.

Slovi po dovršenem dizajnu in eleganci ter udobju, ki ga nudi svojim potnikom na krovu. Ti se lahko kulinarično razvajajo v različnih tematskih restavracijah in barih, okušajo najrazličnejša vina v posebni vinoteki ter uživajo  v izbrani glasbi, saj je prav glasba ena od glavnih tematik te ladje. Tudi sicer pa imajo potniki na njenem krovu veliko prostora, kot tudi različne možnosti sprostitve in razvajanja. Ponudba se prilagaja potrebam potnikov, o čemer pričajo tudi nastanitve na ladji – teh je 1331 – ki se razlikujejo po velikosti in opremljenosti, je pa Koningsdam tudi prva potniška ladja s prilagojenimi kabinami za družine in osebe, ki potujejo same.

Ker je koprsko pristanišče obiskala prvič, so jo ob tej priložnosti na krovu obiskali župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, predsednik uprave Luke Koper Dimitrij Zadel in predstavnik ladijskega agenta Jadroagent Rok Šajn ter si s kapitanom Darinom Bowlandom izmenjali priložnostne plakete.