DomovNaši krajiV Koper se vrača festival uličnih umetnikov Frivolus

V Koper se vrača festival uličnih umetnikov Frivolus

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Pod okriljem Študentske organizacije Univerze na Primorskem (ŠOUP) se bo v Kopru od 31. avgust do 2. septembra ponovno odvil Frivolus – festival uličnih umetnikov.

Dopoldan bo med 10. in 12. uro potekal otroški program, med 16. in 22. uro pa program za vse starosti. Osrednji predstavi bosta, kot leta poprej, potekali ob 21. uri na Titovem trgu, nastopi pa se bodo tekom prireditve izvajali še na Carpaccievem trgu in trgu ob kavarni Triglav in čajnici Vanilla, Hlavatyjevem parku, Verdijevi in Čevljarski ulici, razgledni točki ob dvigalu (Belveder) in mestni promenadi.

Festival uličnih umetnikov Frivolus se vrača v Koper.

“S pomočjo humorja, teatralnosti, glasbe in magičnosti si prizadevamo nasmejati in očarati vse obiskovalce dogodka,” sporoča vodja projekta Nika Stegovec in dodaja: “Letošnja novost je nova lokacija predstav na razgledni točki na vrhu Belvederja, saj se nam zdi zanimiv, neizkoriščen prostor, ravno pravšen za tovrstne dogodke, saj postaja tudi vse pomembnejša turistična vstopna točka v Koper.

Frivolus bo ponudil več kot 30 predstav

Festival, ki ga sofinancira tudi Mestna občina Koper bo gostil več kot 30 predstav uličnih umetnikov iz Španije, Francije, Švice, Italije, Argentine, Čila in Slovenije. Prva predstava festivala in razstava lutk v izvedbi nastopajočih iz Francije se bo pričela v četrtek, 31. avgusta, ob 10. uri v Hlavatyjevem parku.

Festival bo gostil več kot 30 predstav uličnih umetnikov iz Španije, Francije, Švice, Italije, Argentine, Čila in Slovenije.

Na osrednji večerni predstavi v petek, 31. avgusta, se bo izvedel Ognjeni šov in predstavil požiralec mečev Murray Molloy, v soboto, 1. septembra, pa bo nastopil multiinstrumentalist in samouk Roberto Heruzzo ter Aerial Circus z akrobatsko predstavo na zračnih tkaninah Aquariom.

Za vsa morebitna vprašanja in informacije o festivalu bo tekom celotnega festivala na voljo informacijska točka na Titovem trgu ob vhodu na Čevljarsko ulico ter fotografska točka za spomin na festival.Poleg naštetega v času prireditve vabimo obiskovalce, da odkrijejo tudi izbrane okuse Frivolusa in se prepustijo nepozabnemu doživetju,” zaključuje vodja projekta.

Podroben urnik in lokacije predstav si lahko ogledate na uradni spletni strani festivala TUKAJ. Celoten program festivala Frivolus je brezplačen.

*V primeru slabega vremena se bodo predstave 31. avgusta in 1. septembra odvile v Centru mladih Koper, dne 2. septembra pa v Taverni.