DomovNaši krajiV koprski knjižnici razstava slikarja Vojka Gašperuta

V koprski knjižnici razstava slikarja Vojka Gašperuta

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v Kopru so pred dnevi virtualno gostili slikarja Vojka Gašperuta, ki svoje umetnine ustvarja z usti. Skozi pogovor z umetnikom so predstavili monografijo z naslovom Vojko Gašperut Gašper, ki je izšla ob njegovem 70. rojstnem dnevu. Ob predstavitvi monografije so v avli knjižnice odprli razstavo umetnikovih del, ki si jo lahko obiskovalci ogledajo do konca meseca.

V avli koprske knjižnice so razstavljene slike, ki odražajo slikarjevo dušo, slike, ki so za tako zelo prepoznavne, hkrati pa navdihujoče, slike krajine, predvsem krajev, na katere je Vojko Gašperut življenjsko vezan.

Med predstavljenimi umetnikovimi deli je tudi slika, ki povzema njegovo življenje v Breginjskem kotu, kraju, kjer je rojen. Neusahljiv vrelec njegovega navdiha je predvsem Primorska pokrajina, srečamo se s kraško zemljo, solinami in reko Sočo. Med razstavljenimi slikami je tudi slika Trave, ki krasi naslovnico monografije in je bila razstavljena na francoskem likovnem salonu Le Salon des Beaux-Arts v galeriji Carrousela du Louvre, kar si Gašperut šteje v izjemno čast.

Razstavo si bodo lahko ogledali tudi v virtualni obliki, in sicer na Facebook in YouTube kanalih koprske knjižnice.

Foto: Osrednja knjižnica Srečko Vilhar