DomovNoviceKoprski rokometaši spravili na kolena prvake iz Celja

Koprski rokometaši spravili na kolena prvake iz Celja

NoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Ekipa RD Koper je sinoči v Areni Bonifika z golom v zadnji sekundi tekme premagala RK Celje Pivovarna Laško (29:28). Gostje so imeli nekaj sekund pred koncem priložnost za zmago, a so po zapravljenih sedemmetrovki in zadetku domačega krožnega napadalca Roka Marića ostali praznih rok.

Koper je bil v prvem polčasu boljši nasprotnik, ključna je bila odlična obramba, na krilih katere so v uvodu povedli 13:7 in 14:8. A potem je koprska ekipa naredila precej napak in dovolila Celjanom, da so se do odmora približali na dva zadetka (14:12). V prvem polčasu je bil najučinkovitejši domači organizator igre Matevž Žagar s petimi zadetki, enega manj je na drugi strani dosegel Domen Novak.

V nadaljevanju Koprčani niso stopili s plina, a napake so se še pojavljale. To so Celjani znali izkoristiti, v zadnjih trenutkih tekme so si privoščili izključitev, a je David Razgor, ki je srečanje zaključil s sedmimi zadetki, zapravil sedemmetrovko in tako domačim omogočil še en napad. Tega je z zadetkom v zadnji sekundi izkoristil Rok Marić in poskrbel za veliko zmago koprske ekipe.

»Najprej bi čestital Celju za borbo. Mislim, da je bilo najbolj pomembno to, da so fantje verjeli, da lahko premagamo favorizirane goste. Pustili so srce na igrišču in to je bilo danes odločilno,« je po tekmi povedal koprski strateg.

RD Koper z odmevno zmago nad Celjani ostaja na četrtem mestu državnega prvenstva. Naslednji nasprotnik Koprčanov je ekipa RD Urbanscape Loka.

 Foto: FPA/ Tomaž Primožič