DomovNaši krajiV Kopru državno prvenstvo v morskem kajakaštvu in tekma v supanju

V Kopru državno prvenstvo v morskem kajakaštvu in tekma v supanju

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Na zadnjo novembrsko soboto se je 40 tekmovalcev iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Madžarske pomerilo na tretjem odprtem državnem prvenstvu v morskem kajakaštvu in na mednarodni tekmi v veslanju stoje (SUP) za pokal Kopra.

Tekma je potekala na 16-kilometrski razdalji med Bernardinom in koprskim mestnim kopališčem. V članski konkurenci kajakašev je bil najhitrejši madžarski tekmovalec in nosilec več kolajn s svetovnih prvenstev Adrian Boros. Drugo in tretje mesto je pripadlo slovenskima kajakašema Joštu Zakrajšku, članu Kajak kanu kluba Tacen, in Simonu Ovnu, članu Kajak kanu kluba Ljubljana. Oba tekmovalca sta s tem osvojila tudi prvo in drugo mesto v državnem prvenstvu. Tretji je bil Anže Urankar iz Kajak kanu kluba Ljubljana.

15129067_1128986547188658_3517372798526968369_o
Kajakaši so na sobotni tekmi v Kopru dali vse od sebe. Foto: Facebook kajakaši Žusterne

Med mladinci napet boj

Kot je zapisano na uradni spletni strani Kajakaške zveze Slovenije, so se med mladinci izkazali madžarski tekmovalci kajakaškega kluba iz Tolne, ki so osvojili vsa tri prva mesta. Zmagal je Balint Nazsonyi, drugi je bil Tamas Keresztes, tretji pa Patrik Puskas. Četrto mesto si je priveslal član KKK Orka Rok Štefič, ki je tako osvojil tudi naslov mladinskega državnega prvaka v morskem kajakaštvu. Drugo mesto v razvrstitvi mladinskega državnega prvenstva je pripadlo Vidu Oštrbenku (KKK Čatež), tretji pa je bil Matej Madruša (KKK Orka).

Za naslove državnih prvakinj so se pomerile tudi kajakašice, in sicer v članski konkurenci. Do zlate kolajne je priveslala Lea Prodan, članica KKK Žusterna, druga je bila Kristina Perič iz ankaranske Orke, tretje mesto pa je zasedla Eva Ferjan iz KKK Tacen.

Suparji pripravili zanimivo tekmo

V Kopru je vedno bolj priljubljen šport tudi supanje, ki je iz poletne zabave preraslo v pravo športno panogo. V supanju se je pomerilo kar osem tekmovalcev. Prvo mesto si je priveslal Vid Tršan iz TikiTeama, sledil mu je Aljaž Požes iz SUP kluba, tretje mesto pa je pripadlo Denisu Matjažu, prav tako članu ekipe TikiTeam. Med moško konkurenco sta se odlično znašli tudi dve dekleti, in sicer Natalija Fon Boštjančič in Neža Jarc iz ŠD Supklub. *