DomovKulturaV Kopru o človekovih pravicah

V Kopru o človekovih pravicah

KulturaNaši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V sredo se bo v Pretorski palači mudil varuh človekovih pravic Peter Svetina s sodelavci, ki bodo v sklopu gostovanja obiskali institucije v občini ter ocenili, s kakšnimi izzivi se soočajo pri uresničevanju človekovih pravic. Ob tej priložnosti se bodo z Varuhom lahko pogovorili vsi, ki menijo, da so jim kršene pravice. Za pogovor se je sicer treba predhodno najaviti, vsak pa bo imel pol ure časa, da varuhu in sodelavcem zaupa svoje težave.

Peter Svetina, varuh človekovih pravic, ki to nalogo opravlja od februarja letos, se želi s poslovanjem zunaj sedeža približati tistim, ki ga potrebujejo, zato tudi v prihodnje načrtuje veliko neposrednih stikov z ljudmi na različnih koncih Slovenije.

Obiskal bo tudi koprskega župana Aleša Bržana in njegove sodelavce ter z njimi spregovoril o prizadevanju občine za spoštovanje pravic občank in občanov. Ugotovitve poslovanja bo ob 13.45 predstavil na novinarski konferenci, ki bo prav tako v Pretorski palači.

Varuhov obisk v Kopru bo odlična priložnost za vse, ki menijo, da so jim kršene pravice in bi potrebovali svetovanje varuha. Pogovori bodo potekali v sredo, 7. avgusta, v prostorih Pretorske palače, na Titovem trgu 3.