DomovNaši krajiVinska zabava z razgledom

Vinska zabava z razgledom

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Na eni najlepših razglednih točk v slovenski Istri v Marezigah, od koder se odpira osupljiv pogled na istrsko zaledje in koprski zaliv, so pred letom dni slavnostno odprli prvo in za enkrat še edino vinsko fontano v Sloveniji.

V sredo, 14. avgusta, se bo tam odvil prav poseben vinsko in zabavno obarvan dogodek 1. Fontana Fest, ki bo letos ponudil pester program. Tako nas bo ob menjavi soda čakalo tudi pobratenje fontan naše vinske fontane s fontano piv Zeleno zlato iz Žalca. Na enem najbolj prepoznavnih in priljubljenih primorskih praznikov letošnjem Prazniku refoška, ki so ga letos že 47. organizirali v prestolnici vinorodnega okoliša slovenska Istra v Marezigah, so skrbno izbrali tudi prvaka vinske fontane, in sicer lanski refošk Robija in Dorjana Korenike iz Kort, ki ga bodo zamenjali s starim sodom iz vinske kleti Jogan.

Izvedeli smo, da bodo ob tej priložnosti predali namenu novo turistično pridobitev v Marezigah, 44-sedežni starodobni ameriški avtobus s premično prozorno panoramsko streho, ki sicer že od letošnjega maja vozi na relaciji Koper–Vinska fontana–Koper.