DomovNaši krajiV Kopru pozdrav brucem

V Kopru pozdrav brucem

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je v koprski Taverni potekal pozdrav brucem, ki bodo letos začeli študij na Univerzi na Primorskem.

Bruce je pozdravil in nagovoril tudi podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič, ki jim je ob tej priložnosti zaželel obilo zabave in učnega uspeha.

bruci 6
Podžupan Mestne občine Koper Peter Bolčič je študentom zaželel uspešen študij.

Nekaj besed sta brucem namenila še predsednik ŠOUP, Seit Demiri, in prorektor Univerze na Primorskem, Boris Kavura.

bruci 8
Prorektor Boris Kavura: “Podpisali ste pakt s hudičem.”

“Vsi vam pravijo, da se začenja novo obdobje. Naj vam povem, da ste s tem, ko ste pričeli študij, podpisali pakt s hudičem. Naberite si spomine in izkušnje, ki jih boste vedno nosili s seboj. Uživajte v letih, ki so pred vami,” je bruce nagovoril prorektor Boris Kavura.

V čast “prvošolcem” je na odru zapel Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem, zaplesali sta dekleti plesne šole Elite, zadonela so tudi trobila ansambla Brass band KIP pod vodstvom dirigenta Borisa Benčiča.

bruci 17

Bruci so se lahko ustavili na različnih stojnicah, ki so kar vabile k obisku in novopečenim študentom ponujale različne informacije o študiju ter dogajanju v Kopru. Najbolj oblegana je bila vsekakor stojnica, kjer so najbolj lačnim novopečenim študentom ponujali pice.

bruci 11

“Všeč mi je Obala, Koper. Tudi zaradi zdravja sem prišla sem, saj imam astmo in morski zrak name dobro vpliva. Predvsem pa sem se odločila študirati na Obali zato, ker je tu veliko lažje priti na fakulteto kot drugod,” je za ekoper.si povedala študentka Anja Stanonik. *