DomovNaši krajiV Kopru slavnostno odprli prostore Kreativnega centra

V Kopru slavnostno odprli prostore Kreativnega centra

KulturaNaši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so v Kopru, natančneje na Tomažičevem trgu 2, slavnostno odprli prostore Kreativnega centra. Odprtja se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine Koper Mateja Hrvatin Kozlovič.

Kreativni center je nastal v sklopu projekta BalanCed (vcentru.si), ki ga soustvarjajo Center za komunikacijo, sluh in govor Portorož, Cona b.p., Kulturno izobraževalno društvo PiNA, Zavod NOMED, Gibanje Zelenci in Culture break borders z Norveške.

S projektom želijo podpreti zaposlene in njihove družine pri boljšem upravljanju z izzivi in ustvarjanju ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem. Del projekta predstavlja tudi koprski Kreativni center, ki bo ponujal pester in popolnoma brezplačen program za otroke in odrasle. V njem se bodo lahko ukvarjali z oblikovanjem keramike, učenjem osnov fotografije, šivanjem oblačil in izdelavo novih izdelkov iz starih oblačil.

V koprskem centru bodo redno skrbeli tudi za dobro počutje ter ponujali varstvo otrok, da se bodo lahko starši sproščeno posvetili kreativnemu ustvarjanju.

»Ustvarili ste prostor, v katerem bomo lahko jasneje poudarili obrise prostega časa. Tako otroci kot odrasli bomo imeli tu priložnost preizkusiti svojo kreativno izraznost, ne glede na to, ali bomo prvič stopili na novo nepoznano ozemlje ali pa bomo svoje ustvarjalne veščine nadgrajevali,« je v svojem pozdravnem govoru izpostavila podžupanja.

Občanke in občani si bodo lahko nove prostore ogledali danes med 17. in 19. uro, kar bo tudi priložnost za spoznavanje prostora in programa v centru ter deljenje vtisov na interaktiven način. Hkrati se bo možno prijaviti na prihajajoče delavnice.

Foto: MOK