DomovNaši krajiV Kopru uradno odprli turški konzulat s častnim konzulom

V Kopru uradno odprli turški konzulat s častnim konzulom

Naši krajiNoviceObvestilaSlovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je svoja vrata tudi uradno odprl konzulat Republike Turčije s častnim konzulom. Novi častni turški konzul Borut Škabar, koprski župan Aleš Bržan in turška veleposlanica Nje. eksc. Esen Altuğ so ob današnjem odprtju prostorov izpostavili pomen dialoga med državama na najvišji ravni ter poglobitev sodelovanja in prijateljskih odnosov.

Vlada Republike Slovenije je za častnega konzula Turčije v Sloveniji pred meseci imenovala Koprčana Boruta Škabarja. Prizadevanja Turčije, da v Kopru odpre konzulat in tako poglobi diplomatske odnose s Slovenijo, predvsem pa okrepi gospodarsko sodelovanje, so se danes dokončno uresničila, saj so ob prisotnosti veleposlanice Republike Turčije Nje. eksc. Esen Altuğ in župana Mestne občine Koper Aleša Bržana tudi uradno odprli prostore konzulata.

»Dejstvo je, da je Turčija ena od treh ključnih strateških partneric Slovenije. Z odprtjem konzulata in s pomočjo častnega konzula bosta državi zagotovo še poglobili diplomatske odnose, predvsem pa postavili temeljni kamen za okrepljeno gospodarsko sodelovanje,« je zbrane nagovoril koprski župan Bržan in ob tej priložnosti novemu turškemu častnemu konzulu Borutu Škabarju zaželel veliko uspeha pri opravljanju te odgovorne naloge.

Tako turški častni konzul Škabar kot tudi veleposlanica Altuğova sta se strinjala, da je današnji dan pomemben korak za prihodnje, še bolj okrepljeno sodelovanje. Ob koncu srečanja so si vsi skupaj ogledali prostore konzulata.