DomovNaši krajiV krajevni skupnosti Olmo-Prisoje so dela že v polnem teku, krajani pa zadovoljni

V krajevni skupnosti Olmo-Prisoje so dela že v polnem teku, krajani pa zadovoljni

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Prebivalci krajevne skupnosti Olmo-Prisoje bodo v kratkem bogatejši za intervencijsko pot, ekološke otoke in novo parkirišče.

V sodelovanju z Mestno občino Koper je Krajevna skupnost Olmo-Prisoje najprej uredila otroška igrišča, krajani pa bodo sedaj dobili še intervencijsko pot, ki bo potekala enosmerno. Tako bodo do blokov imeli lažji dostop tudi gasilci, reševalci in Marjetica Koper.

bager

Poleg intervencijske poti bo kmalu urejenih še približno 54 parkirnih mest, dvokolesnikom pa bodo namenili bokse. Za zbiranje ločenih odpadkov bodo postavili ekološke otoke. Dotrajana cesta na Markovec bo na novo preplaščena z asfaltom.

Predsednik Krajevne skupnosti Olmo-Prisoje, Franc Mahne, je s sodelovanjem z Mestno občino Koper in županom Borisom Popovičem zelo zadovoljen.

“Poleg intervencijske poti, parkirišč, ekoloških otokov in preplastitve Ceste na Markovec se bodo v kratkem uredile tudi zelenice in nastal bo rekreacijski center za starejše občane, kjer se bodo lahko sprostili ali pa le pretegnili svoje mišice in uživali ob pogledu na razigrane vnuke,” je za portal ekoper.si povedal Franc Mahne. *