DomovNaši krajiV kratkem se bodo začela dela na Trgu Brolo

V kratkem se bodo začela dela na Trgu Brolo

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Potem, ko je občina lani obnovila in preplastila večji del Trga Brolo, bo po prvomajskih praznikih uredila še dotrajane površine in parkirna mesta na delu trga ob mestni stolnici.

Izvajalec del, podjetje Grafist, je bil v delo uveden pred dnevi, gradnja pa se bo začela 6. maja. Med deli vožnja in parkiranje na tem delu trga ne bosta mogoča, z izjemo stanovalcev z dovolilnico, ki bodo lahko dostopali do stanovanjskih objektov na Čevljarski ulici (parkirišče za trgovino) in dostavnih vozil za potrebe trgovine Mercator.

Vzdolž pločnika ob koprski škofiji bo občina zarisala 11 parkirnih mest za motorje.

Občina bo v okviru 42 tisoč evrov vredne naložbe v celoti obnovila in preplastila cestišče ter okoliške površine, zamenjala robnike, uredila pločnik ter na novo zarisala parkirišča. Teh bo nekaj manj kot pred prenovo, a bodo zato širša, saj bodo zarisana po novih standardih. Ob stolnici bo tako po novem devet parkirnih mest, od katerih bo eno namenjeno invalidom, pet osebnim avtomobilom, tri še nekoliko širša in daljša od standardnih, pa bodo namenjena dostavi.

Količke ob Titovem trgu bodo v okviru del umaknili in jih na novo postavili nekoliko nižje, pred uvozom na parkirišče za trgovino.

Prav tako bodo namesto parkirišč za avtomobile na levi strani cestišča ob koprski škofiji zarisali 11 parkirnih mest za motorje, ki jih doslej ni bilo. Po obnovi bodo novo mesto dobili tudi količki ob Titovem trgu, ki bodo postaviljeni takoj za uvozom na parkirišče za trgovino.

Dela se bodo sklenila konec maja, v času asfaltiranja bo začasno onemogočen tudi dostop do objektov na Čevljarski ulici, o čemer bodo stanovalci obveščeni pravočasno, vsaj tri dni prej.