DomovNaši krajiV Mestni občini Koper se dela s polno paro

V Mestni občini Koper se dela s polno paro

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Stanovalci Kovačičeve ulice so pred kratkim dobili novo parkirišče, urejen pločnik, hitrostno oviro, ki umirja promet in dodatno lokacijo za zbiranje komunalnih odpadkov. S polno paro se dela tudi v Klaričevi ulici in v Žusterni, kjer se ureditev parkirišča zaključuje, prejšnji teden pa se je začela še težko pričakovana ureditev krožišča na Krožni cesti na Markovcu.

Novih pridobitev na Kovačičevi ulici so se najbolj razveselili tamkajšnji prebivalci – z novimi parkirnimi mesti in ureditvijo pločnika za pešce se je namreč bistveno izboljšala prometna varnost, h kateri so prispevale tudi dodatna talna in vertikalna prometna signalizacija in ureditev hitrostne ovire. V okviru naložbe, katere vrednost je znašala 33.500 evrov, je občina uredila še dodatne lokacije zbiranja komunalnih odpadkov.

Dela gredo h koncu tudi v Klaričevi ulici, kjer občina na novo ureja obstoječe parkirišče. Krajani bodo bogatejši za devet novih parkirnih mest, preplastili bodo pločnik in uredili podporne zidove. Mestna občina Koper je za to investicijo namenila 38.000 evrov, dela pa izvaja podjetje Finali d.o.o.

Prav tako pa v sklepno fazo prehajajo tudi dela na parkirišču v Žusterni, ki so se sicer začela poleti. Občina je parkirišče povsem preuredila in ga razširila proti Semedeli, s tem pa pridobila dodatnih 150 parkirnih mest, celotno območje pa opremila s sistemom odvodnjavanja meteornih voda.  Za to naložbo je Mestna občina Koper namenila 41.400 evrov.

Minuli teden so se začela tudi pripravljalna dela na Krožni cesti na Markovcu, pod Obalnim domom upokojencev, kjer bo občina križišče preuredila v krožišče. Vrednost naložbe znaša 68 tisoč evrov, izvajalec del je podjetje GP Krk d.d. Krajanom bo novo krožišče predano v uporabo predvidoma 16. decembra.