DomovNaši krajiV Muzejskem parku na ogled ekološko osveščena razstava

V Muzejskem parku na ogled ekološko osveščena razstava

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Muzejski park v Kopru bo vse do 23. oktobra gostil prav posebno ekološko osveščeno razstavo, ki nosi ime Gaja – ena sama! Razstava zajema problematiko aktualnega življenjskega sloga, ki se kaže v brezglavem potrošništvu, kopičenju odpadkov in podnebnih spremembah. Vsaka tema je predstavljena skozi fotografije, ki opozarjajo na aktualno stanje in prikazujejo rešitev.

Ste vedeli, da povprečen Evropejec na leto zapravi 600 evrov za oblačila in 150 evrov za čevlje? Da v povprečju Zemljani zapravimo skoraj 1,3 milijona evrov na sekundo? V zadnjih 40 letih se je količina ladijskega transporta povečala za kar 250 %. Vsi ti podatki so vzpodbudili priznano fotografinjo Urško Košir iz Studia Železna, da je ob dnevu ekološkega dolga za Slovenijo (18. april) in dnevu Zemlje, ki ga praznujemo 22. aprila, skupaj s partnerji Inštituta za zdravje in okolje predstavila fotografsko razstavo Gaja – ena sama, ki je pripotovala v Koper na Muzejski trg. Pod častnim pokroviteljstvom župana Aleša Bržana bo na ogled vse do 23. oktobra.

Namen fotografij je spodbuditi spoznanje vsakega posameznika, da gre za zelo aktualno tematiko, dobra novica pa je, da smo hkrati lahko tudi del rešitve. Razstava zato za vsako od vključenih problematik predstavlja rešitev oziroma dobro prakso.

Foto: MOK