DomovNoviceV Istri se obeta kolesarsko obarvan konec tedna

V Istri se obeta kolesarsko obarvan konec tedna

Naši krajiNoviceProsti časŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Konec tedna bo Izola gostila Istrski kolesarski maraton, ki bo obalne občine v kolesarskem duhu povezal že devetič. Organizatorji poleg bogatega spremljevalnega programa za ta konec, v nedeljo, 16. oktobra, pripravljajo tri kolesarske trase v dolžini 13, 44 in 74 kilometrov. Organizatorji pričakujejo približno tisoč kolesarjev.

Izola bo konec tedna gostila najatraktivnejšo rekreativno kolesarsko prireditev v Sloveniji, ki v športnem duhu poveže obalne občine in celotno Slovenijo. Organizatorji pripravljajo aktivnosti poln kolesarski vikend z vrhuncem v nedeljo, 16. oktobra, ko bodo obalne ceste preplavili kolesarji Istrskega kolesarskega maratona. Udeležili se bodo treh različno dolgih tras, ki vse štartajo ob 10. uri iz osrednjega prizorišča pri Ladjedelnici v Izoli.

Sobotne aktivnosti za vso družino

Pester spremljevalni program se bo začel že v soboto, 15. oktobra, z aktivnostmi za vso družino. V dopoldanskem času si lahko na kolesarskem festivalu z najmlajšimi ogledate gledališko predstavo Črtek v mestu, se udeležite ustvarjalne delavnice ali spretnostnega kolesarskega poligona. Družinski kolesarski izlet z odkrivanjem znamenitosti Izole v izvedbi Hangar Adventures je že razprodan, še vedno pa se malčki, stari do šest let lahko udeležijo vrhunca festivala – mini maratona, na katerem se bodo ob 15. in 15.30 preizkusili v vožnji s poganjalčki ali kolesi. Sobotni večer bo zaokrožen z Beerfestom pri Hangar baru v Izoli.

Nedelja z istrsko tržnico

Nedelja bo obarvana v Istrsko tržnico, kjer se bodo predstavili lokalni podeželski ponudniki s pestrim naborom kulinarike, namestitev, kmetijskih izdelkov in ostalih storitev. Istrski pa bo tudi odrski program, s folklornimi nastopi, glasbo in skeči ter kulinarika, saj bodo udeleženci postreženi s tipično istrsko jedjo – bobiči. Dogajanje bo popestrila nagradna igra Zakladi slovenske Istre, v sklopu katere obiskovalce čakajo lepe nagrade. Oba dneva bo v gosteh tudi Mini Planica in možnost brezplačnega preizkušanja kakovostnih Puch električnih koles.

Vrhunec dneva v nedeljo bo start rekreativnega maratona ob 10. uri, ko se bodo udeleženci podali na 13 km Visit Izola, 44 km Luka Koper in 74 km Hervis traso. Slednja je z več kot 1.300 višinskimi metri izziv tudi za najbolj zahtevne, svoje pa doda tekmovanje za Kralja in Kraljico Boršta, kjer se udeležencem izmeri čas vzpona in se na koncu razglasi najboljše.

Prijave na maraton so še vedno možne na spletni strani www.istrski-kolesarskimaraton.si in na prizorišču na dan dogodka v soboto in nedeljo.

Informacije o zaporah v času kolesarskega maratona najdete na povezavi.

Istrska tržnica se izvaja v sklopu projekta LAS Istra Oživimo podeželje, sofinanciranega iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje. Istrski kolesarski maraton podpirajo obalne občine – Občina Izola, Mestna občina Koper, Občina Piran in Občina Ankaran ter pokrovitelji Luka Koper, Hervis in Oshee.

Foto: Istrski kolesarski maraton