DomovNaši krajiV oktobru bo v Kopru že 13. tradicionalni sejem »Dnevi kmetijstva slovenske Istre

V oktobru bo v Kopru že 13. tradicionalni sejem »Dnevi kmetijstva slovenske Istre

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Organizator sejma Mestna Občina Koper že trinajsto leto zapored organizira tradicionalni sejem, ki se preseli iz podeželje istrskih dežel in Slovenije v center mesta Koper. Letošnji sejem »Dnevi kmetijstva slovenske Istre 2017« se bo odvijal v soboto, 21. in nedeljo, 22. oktobra, od 10. do 19. ure, v Areni Bonifiki in na zunanjih površinah izza športnega kopleksa. Letošnja tema sejma je “Drobnica”.

Glavni akterji prireditve bodo razstavljavci na stojnicah, kjer bodo predstavili svoje domače proizvode in spremljajoče aktivnosti v sklopu dogodka. K sodelovanju so povabili tudi ponudnike, ki se bodo predstavili s svojimi pridelki, tradicionalnimi kulinaričnimi proizvodi in njihovimi posebnostmi.

Letos bodo sejemsko dogajanje s strokovnimi predstavitvami in tekmovanjem še dodatno popestrila Zveza društev drobnice Slovenija, ki bo v sklopu sejma organizirala 20. Državno prvenstvo o strižnji ovc.

Letos se bo na sejmu predstavilo 117 razstavljalcev, ki se bodo predstavljali na 142 stojnicah:

  • v Areni Bonifika,
  • v prireditvenem šotoru, kjer bodo razstavljene avtohtone domače  živali,
  • na več kot  1200 m2 zunanjih površin, kjer bo razstavljena kmetijska mehanizacija in avtomobili

V šotoru z živalmi boste lahko letos videli govedo 2 vola (s skupno težo 2,5 tone) in razstavo slovenske avtohtone drobnice, ki jo bo pripravilo Društvo rejcev drobnice s Krasa in Istre.

Na glavnem odru se bodo predstavili:

  •  Sara Rutar (zmagovalka Masterchef Slovenija 2017) s svojimi odličnimi hamburgerji,
  •  Tatajna Ledinek (Mlada kmetica Slovenije 2017) s svojim občutkom do narave in
  •  Prizidi Slow food-a iz Nizozemska, ki se bodo predstavili  z hedonističnimi divjimi ostrigami.

Obalno čebelarsko društvo Koper bo  na glavnem odru v soboto ob 12.00 oznanilo in nagradilo najboljše letošnje pridelovalce medu.

V sklopu programa bo poskrbljeno tudi za najmlajše obiskovalce s predstavitvijo avtohtonih pasem domačih živali. V »mini živalskem vrtu« bodo lahko otroci božali živali. ŠD male nogice bodo v soboto in nedeljo med 10.00 -18.00 uro izvajal kreativne športne otroške delavnice v Areni Bonifika.

Več informacij lahko najdete na www.dnevi-kmetijstva.si ali na facebook strani Dnevi kmetijstva slovenske Istre.