DomovNaši krajiV olimpijskem bazenu prve plavalce pričakujejo že ta četrtek

V olimpijskem bazenu prve plavalce pričakujejo že ta četrtek

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprski olimpijski bazen, ki velja tudi za izjemno hitrega in akustičnega, bo prve plavalce gostil že v četrtek, prvo vaterpolo tekmo pa bo domača ekipa VD Koper Primorska proti Zadru odigrala že to soboto.  

Potem, ko je minuli petek, 16. novembra, koprska občina namenu predala pokrit olimpijski bazen v Kopru, bodo v četrtek v njem začeli trenirati plavalci in vaterpolisti. V soboto, 24. novembra, bo ob 19. uri nov bazen gostil tudi prvo vaterpolo tekmo, na kateri se bosta v drugi Jadranski ligi pomerila Vaterpolo društvo Koper Primorska in ekipa VK Zadar 1952. Vstop bo prost, vabljeni v čim večjem številu.

V teh dneh je v teku tudi primopredaja objekta, in sicer med izvajalcem in koprsko občino ter Javnim zavodom za šport Mestne občine Koper, ki bo z bazenom upravljal, poleg tega pa so v teku tudi usklajevanja glede treningov, tekem in drugih aktivnosti športnih klubov oz. društev. V naslednji fazi, ki bo sledila že v kratkem, pa bo objavljen tudi urnik obratovanja bazena za vse uporabnike.

Novo pridobitev je minuli petek s slavnostnim prerezom traku namenu predal prvi mož koprske občine Boris Popovič.