DomovNaši krajiV petek se obetajo spremembe prometnega režima

V petek se obetajo spremembe prometnega režima

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Predaja namenu treh pomembnih naložb, Olimpijskega bazena Koper, novega mestnega parka in rekreacijskih površin z igrišči za odbojko na mivki, ki bo v petek, 16. novembra, ob 17. uri, prinaša tudi določene spremembe prometnega režima. 

V petek 16. novembra, bo med 9. in 2. uro zjutraj za promet povsem zaprta Piranska cesta, in sicer od krožišča pri tržnici do krožišča pri Semedelskem nadvozu. V času zapore bo dostop do parkirišča za tržnico nemoten, prav tako pa bo prek izvoza Semedela s hitre ceste normalno dostopati do Semedele in Markovca ter Žusterne.

Mestna občina Koper v petek, 16. novembra, ob 17. uri namenu predaja tri izredno pomembne naložbe, nov pokrit olimpijski bazen, nov mestni park in rekreacijske površine z igrišči za odbojko na mivki.

Glede na to, da je Piranska cesta ena glavnih mestnih vpadnic, bo v času njene zapore dostop do starega mestnega jedra mogoč po Ljubljanski cesti oz. prek izvoza za center na hitri cesti, tisti, ki se peljejo iz smeri Hrvatinov in Ankarana pa se lahko v mesto pripeljejo tudi po Ankaranski vpadnici.

Ker v času prireditve pričakujemo povečano število obiskovalcev in posledično tudi povečan promet, občanke in občane prijazno naprošamo, da se od doma odpravijo pravočasno. Svoja vozila lahko parkirajo na različnih javnih parkiriščih: za tržnico, na parkirišču pri Zelenem parku, parkirišču pri stadionu Bonifika in balinarski dvorani, na parkirišču P+R v Semedeli in ob semedelskem mandraču. Ves konec tedna (16. – 18. 11.), pa bo med 9. in 24. uro mogoče brezplačno parkirati tudi na parkiriščih Park center Koper, Mercator Center II, Planet Koper.

V času zapore tudi spremembe tudi v javnem potniškem avtobusnem prometu 

Zaradi prireditve bo v petek, 16. novembra, od 9. ure dalje spremenjeno izvajanje nekaterih linij mestnega in primestnega prometa na območju mesta Koper:

Primestna linija Koper-Piran-Koper

–              iz AP Koper do postajališča Tržnica, nadaljuje po cesti Z.P.Godina, Ljubljanski in obvoznici (AC) do postajališča Izola Mehano ter po voznem redu naprej. V odhodu iz Pirana (Izola) vozi do postajališča Izola, po obvoznici (AC), Ljubljanski in cesti ZP Godina do postajališča Zeleni park ter po voznem redu na AP

Linija MP štev. 2 Koper-Markovec-Bolnica-Koper

–              iz AP Koper do postajališča Tržnica, nadaljuje po cesti Z.P.Godina, Ljubljanski in obvoznici (AC) do postajališča Mandrač ter po voznem redu naprej. V odhodu iz Bolnice (Markovca) vozi do postajališča Pasarela, po obvoznici (AC), Ljubljanski in cesti ZP Godina do postajališča Zeleni park ter po voznem redu na AP

Linija MP štev. 5 in 6 (med 10.15 in 12.50 uro) Potniški t.-Brolo-Žusterna-Markovec-Potniški t.-Brolo

–              iz trga Brolo oziroma iz Potniškega terminala do postajališča Tržnica, nadaljuje po cesti Z.P.Godina, Ljubljanski, obvoznici (AC) do postajališča Žusterna ter po voznem redu naprej. V odhodu iz Markovca Center za Gradom vozi do postajališča Mandrač, nadaljuje po obvoznici (AC), Ljubljanski in cesti Z.P.Godina do postajališča Zeleni park ter po voznem redu naprej

Linija MP štev. 7 Potniški t.-Markovec-Potniški t.

–              iz Potniškega terminala do postajališča Tržnica, nadaljuje po cesti Z.P.Godina, Ljubljanski, obvoznici (AC) do postajališča Nova ter po voznem redu (Markovec-Rozmanova) do postajališča Nova, nadaljuje po obvoznici (AC), Ljubljanski in cesti ZP Godina do postajališča Zreleni park-Potniški terminal.