DomovNaši krajiV Pobegih kmalu dodatnih 37 parkirnih mest

V Pobegih kmalu dodatnih 37 parkirnih mest

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V Pobegih bo Mestna občina Koper uredila parkirišče s 37 novimi parkirnimi mesti. Javni razpis za izbiro izvajalca je objavljen, rok za prijavo se izteče 22. avgusta.

Projektna rešitev predvideva ureditev parkirišča na območju obstoječe makadamske površine ob kulturnem domu v Pobegih. Parkirišče je zaradi prilagajanja konfiguraciji terena predvideno v dveh nivojih (dve ploščadi) in se lahko izvaja fazno, ločeno po nivojih.

Predvidenih je 35 parkirnih mest za osebna vozila in 2 parkirni mesti za invalide (skupaj 37). Tako je na spodnji ploščadi predvidenih 17, na zgornji ploščadi pa 20 (18+2) parkirnih mest. Parkirni mesti za invalide bosta zarisani neposredno ob peš prehodu proti kulturnemu domu.

Zraven Kulturnega doma Pobegi bo odslej na voljo še dodatnih 37 parkirnih mest. Foto: arhiv ekoper.si

Enosmerna ureditev prometa in javna razsvetljava 

V končni fazi bo parkirišče torej v dveh nivojih, preko spodnjega nivoja se bo vršil tudi izvoz iz parkirišča pod kulturnim domom neposredno na regionalno cesto. Na ta način bi
lahko izvedli enosmerni promet okoli kulturnega doma. Prav tako bo z regionalne ceste urejen tudi dostop.

Foto: MOK

Z izgradnjo parkirišča se bo prekinila dostopna pot, ki poteka po vzhodnem robu parkirišča in omogoča tudi dostop do poljske poti, zato bo s ploščadi za kulturnim domom urejen nadomestni dostop.

Parkirišče bo obdano s podpornimi zidovi, predvidena je postavitev zaščitne jeklene ograje, ureditev odvodnjavanja, postavitev primerne prometne signalizacije in javne razsvetljave.

Več o samem razpisu pa najdete TUKAJ!