DomovProsti časŠagra Guoštovca se bo danes sklenila s tradicionalno briškolado

Šagra Guoštovca se bo danes sklenila s tradicionalno briškolado

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Petkova šagra Guoštovca, ki se je včeraj nadaljevala s šagro v maškarah, se bo z današnjim dnem zaključila s tradicionalno briškulado.

Tradicionalna šagra v Dekanih  v petek tako ponudila zanimiv malonogometni turnir, na igrišču v parku, pa mu je sledilo tudi uradno odprtje letošnje “Guoštovce”, v okviru katere so mladi neporočeni fantje postavili mlaj.

Zabava se je nato nadaljevala vse do jutranjih ur, saj so jo popestrile glasbene skupine, ki so pričarale pravi rock večer za vse generacije. Zabavale so nas skupine Nevermind, Majka in Zmelkoow.

Včeraj pa so v Dekanih za en dan znova obudili pust. Ekipa animatorjev, je tako poskrbela za najmlajše, prav vsak pa se je lahko posladkal s poletnimi pustnimi krofi, ki so jih upokojenke pridno napolnile s sladoledom.

Za ljubitelje vozil vseh oblik je bil tu tudi Rally v Maškarah, ki mu je sledila pustna povorka. Maškare so se nato ob ritmih Vlada Kalemberja in skupine Nočni skok zabavale vse do zgodnjih jutranjih ur.

Danes se bo šagra zaključila s tradicionalno briškolado ob 16. uri, zabavala pa vas bo skupina Roxy. Za vse ljubitelje harmonike bo zagotovo zanimivo tudi srečanje harmonikašev, slavnostni konec pa bo v znamenju svečanega spusta zastave, ki pomeni tudi uradni zaključek letošnje šagre.