DomovNaši krajiV Pretorski palači po novem tudi vinske degustacije

V Pretorski palači po novem tudi vinske degustacije

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

V destinaciji Koper si prizadevajo združiti bogate znamenitosti naših krajev in pristno istrsko kulinariko. Od danes dalje bodo v Pretorski palači na voljo vinske degustacije, v prihodnje pa tudi degustacije ostalih domačih istrskih proizvodov.

Destinacija Koper ne slovi le po številnih naravnih in kulturno-zgodovinskih danostih, nepozabnih doživetjih in prireditvah, ampak tudi po pristni istrski kulinariki. Ker so lokalno pridelani istrski proizvodi in segment gastronomije ena ključnih točk, na katero stavi tudi strategija turističnega razvoja destinacije, bo od jutri dalje v Kopru na voljo še ena novost. Ob prihodu večjih potniških ladij v Koper bodo namreč v sodelovanju z družbo Vinakoper v Pretorski palači izvajali vinske degustacije. Med 10. in 14. uro bo tako za ceno 10 evrov mogoče okusiti tri različne vzorce vina in se udeležiti vodenega ogleda palače, v prihodnje pa bodo poleg vinskih degustacij na voljo tudi degustacije oljčnih olj in drugih istrskih produktov.

V Turistični organizaciji Mestne občine Koper namreč opažajo, da si veliko pomorskih potniških turistov, ki ob postanku v mestu ostanejo v Kopru, z veseljem ogleduje mestne znamenitosti, med katerimi sta v ospredju tudi Pretorska palača in Zvonik, številni pa so zainteresirani tudi za spoznavanje pristnih istrskih dobrot. Tudi zato so se odločili, da z vodenimi degustacijami potnikom z vsega sveta na ta način približajo bogato gastronomsko ponudbo naših krajev. Vodenih degustacij se tako lahko udeležijo tudi vsi ostali obiskovalci mesta.

Več informacij glede vinskih degustacij lahko vsi zainteresirani dobijo v TIC-u v Pretorski palači, na telefonski številki 05 6646 403 ali na tic@koper.si.