DomovNaši krajiV teh dneh se med prireditvami za vsakogar nekaj najde

V teh dneh se med prireditvami za vsakogar nekaj najde

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Razgibano avgustovsko prireditveno dogajanje je v polnem teku. Številni zanimivi dogodki nas čakajo tudi v prihodnjih dneh.

V teh dneh se v Mestni občini Koper praktično vsak dan nekaj dogaja. Tako lahko že nocoj, ob 20. uri, v stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja prisluhnete Koncertu mednarodnega cikla vokalne in instrumentalne glasbe Simfonic voices, tisti bolj živahni pa se lahko odločite za obisk koncerta glasbene skupine Dubioza Kolektiv, s pričetkom ob 20. uri na koprskem Ukmarjevem trgu.

Koper bo v soboto znova gostil priljubljeni Cuban Salsa festival.

Jutri, v petek, 11. avgusta in v soboto, 12. avgusta, boste v Taverni na svoj račun prišli vsi ljubitelji salse, saj bo Koper znova gostil priljubljeni Cuban Salsa festival, v petek pa lahko obiščete tudi dobrodelni koncert v Gradinu. V soboto bo veselo predvsem v Dolu pri Hrastovljah, kjer prirejajo gasilsko veselico in vaško šagro.

Nedelja bo športno obarvana, saj bo na sporedu 29. Mednarodna regata Capris 2017 v kajaku in kanuju na mirnih vodah, v nedeljo zvečer pa lahko obiščete koprski Martinčev trg, kjer bo ob 20.30 Večer s Skečeholiki.

Ne zamudite poletnih koncertov v Taverni. Foto: Vojko Rotar

V ponedeljek zvečer bo v sklopu Poletnih koncertov v Taverni pevka in avtorica glasbe Kristina Oberžan predstavila svoj avtorski projekt z nove zgoščenke ‘My Heart Knew’, za katero je našla navdih v countryju, gosplu in bluesu in čemur je primešala še nekaj jazzovskih elementov, na praznični torek, 15. avgusta, pa lahko »pri Bobrih« oziroma ob izviru reke Rižane obiščete Boberfest 2017.

Zanimivo bo tudi sredi prihodnjega tedna

Prihodnjo sredo, 16. avgusta, nas v Žusterni čakajo t.i. igre brez meja oziroma City games, zvečer pa Poletni gledališki večeri na Martinčevem trgu, ki bodo prihodnji teden namesto v torek izjemoma v sredo. V sklopu slednjih si boste lahko ogledali predstavo Dohtar na vasi. Nadaljevali pa se bodo tudi dogodki v sklopu PUF-a, Otroškega poletnega gledališkega vrtiljaka, Poletnih večerov pod drevesom in številni drugi. Več na www.koper.si.

Active Koper poletna popestritev v slovenski Istri. Foto: Active Koper

Sicer pa je tudi avgust odličen čas za obisk parka vodnih športov in z morjem povezanih aktivnosti Active Koper, ki na kopališču Žusterna v avgustu obratuje vsak dan v tednu med 9. in 21. uro. Poleg številnih vodnih športov, kot so supanje, jadranje, potapljanje in z morjem povezanih radosti, kot so kotaljenje v zorbing žogi, vodne vadbe in doživetja na ribiški barki, lahko izberete tudi katerega od tečajev, denimo tečaj jadranja, jadranja na deski ali spoznavni tečaj kajaka. Več na www.activekoper.si.