DomovNaši krajiV TIC-u po novem tudi izposoja koles

V TIC-u po novem tudi izposoja koles

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Turistično-informacijski center Mestne občine Koper, ki ima sedež v Pretorski palači, po novem omogoča tudi storitev izposoje koles.

V TIC-u bodo tako od danes dalje za turiste in obiskovalce, nenazadnje pa tudi za domačine, na voljo štiri kolesa za izposojo. Dve kolesi sta mestni, dve pa gorski. Za izposojo kolesa do 6 ur bodo uporabniki odšteli 9 evrov, za uporabo do 10 ur pa 15 evrov. Kolesa si bo mogoče izposoditi v času obratovanja TIC-a, in sicer v poletnem času vsak dan med 10. in 19. uro.

V Turistični organizaciji Mestne občine Koper so se za možnost izposoje koles v TIC-u odločili na podlagi velikega povpraševanja obiskovalcev TIC-a po tovrstni storitvi. K odločitvi pa je pripomoglo tudi dejstvo, da je destinacija Koper aktivna in zelena mediteranska destinacija, ki se od letos ponaša tudi z znakom Slovenia Green Destination in da je trajnostni razvoj vpet v prednostna razvojna področja Mestne občine Koper.

V Turistični organizaciji Mestne občine Koper so prepričani, da bodo obiskovalcem Kopra tako še bolj približali spoznavanje mestnih znamenitosti in lepot zelenega podeželja na trajnostni način.