DomovNaši krajiFOTO: Koprski župan pozdravil kreativnost mladih

FOTO: Koprski župan pozdravil kreativnost mladih

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Po tem, ko so mladi prejšnji teden poslikali semedelski podhod, si je včeraj poslikavo na zidu ogledal tudi koprski župan Boris Popovič.

Z mladinskim projektom so v Primorskem svetovalnem središču, nosilcu projekta Poslikava podhoda: Zgodovina Kopra v barvah, mladim omogočili, da na kreativen način prispevajo k spremembi vizualne podobe mesta.

Tema poslikave je bil zgodovinski razvoj Kopra na način, kot ga vidijo mladi. S tem so želeli mlade spodbuditi h kritičnem razmišljanju o družbenih spremembah, ki so pomembno vplivale na razvoj Kopra.

Prvi mož koprske občine Boris Popovič je na včerajšnjem srečanju z mladimi umetniki z navdušenjem pozdravil poslikan semedelski podhod. “Veseli me, da se med mladimi na takšen način vzpodbuja kreativni duh, predvsem pa sem zadovoljen, da mladi svoj prosti čas izkoriščate z udejstvovanjem na umetniškem področju,” je zbrane nagovoril koprski župan. Ob tem je izrazil željo, da se tovrstno umetniško izražanje nadaljuje tudi v prihodnje.

Koncept poslikave izhaja iz zgodovine Kopra: mitološka zgodba pravi, da se je grška boginja Atena med bežanjem zaradi spora s Pozejdonom ustavila v zalivu in odvrgla ščit, iz katerega je nastal otok Aegida, kakor so stari Grki pravili Kopru. Poslikava podhoda tako vključuje motive in like iz zgodbe, kot sta Pozejdon in Atena, in jih naveže na ostale simbole Kopra: Meduzo, Levja vrata in druge, sklene pa se z moderno podobo Kopra.