DomovNaši krajiV ŽIVO: Koprski župan Boris Popovič o Luki Koper (video)

V ŽIVO: Koprski župan Boris Popovič o Luki Koper (video)

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Župan Mestne občine Koper Boris Popovič je na današnji novinarski konferenci v Kopru opozoril na hrup, ki ga povzročajo ladje v pristanišču, in na druge vplive Luke Koper.

Kot je dejal, bi se morala družba – ki je “le koncesionar” – pogovarjati z občino o ukrepih, da bi se ti vplivi zmanjšali. Predlagana je bila tudi ustanovitev posebnega sklada, iz katerega bi financirali določene investicije, a so v Luki Koper to zavrnili, je povedal župan.

Upravo Luke Koper je treba zamenjati, saj se sedanja pod vodstvom Draga Matića ne želi pogovarjati z lokalno skupnostjo, pravi koprski župan Boris Popovič.

“Mislijo, da so od boga poslani, da je Luka Koper njihova lastnina. Luka Koper tudi ni le last delavcev ali le last občanov Kopra, ampak vseh državljanov Slovenije,” je dejal Popovič. Zato je pomembno, je dodal, da vse odločitve glede Luke Koper sprejme lastnik, država, Matić pa se ne pogovarja ne z občino, ne z ministroma za infrastrukturo in gospodarstvo, ne s predsednikom vlade.

“Upravo je treba zamenjati. Skrajni čas je. Upam, da bo naslednja uprava imela razumevanje tudi za lokalno skupnost, da se bomo lahko pogovarjali kot ekvivalenten partner,” je povedal Popovič in dodal, da si želi, da bi občina luki dovolila razvoj in da bi luka dovolila razvoj občini.

Kaj je še dejal prvi mož koprske občine si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.