VGC Morje upihnil že tretjo svečko

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V Večgeneracijskem centru Morje so pred dnevi obeležili že tretjo obletnico delovanja in ob tej priložnosti pripravili pester kulturno zabavni program. Dogodka se je udeležil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in ustvarjalcem programa čestital za trud, ki ga vlagajo.  

V svojem pozdravu je poudaril pomen zbliževanja in sodelovanja med različnimi generacijami in skupinami, predvsem med otroki in mladino ter starejšimi občani. Kot je dejal, so ravno starejši tisti, ki imajo izkušnje in od katerih se lahko mlade generacije ogromno naučijo o življenju, po drugi strani pa mladi s svojo energijo in mladostniškim zagonom v vsakdan starejših občank in občanov vnašajo igrivost in voljo za spoznavanje novosti.

Zbrane je nagovorila tudi predsednica Zveze društev upokojencev Koper Cvetka Jagodič in na kratko predstavila delovanje centra. Ta obsega različne dejavnosti za družine, otroke in mladostnike, starejše in druge ranljive skupine, ki so namenjene povezovanju in izmenjavi izkušenj, dvigu kakovosti življenja ter preprečevanju socialne izključenosti. V Centru med drugim skrbijo za integracijo ranljivih ciljnih skupin ter zagotavljajo razvoj družbenih, kulturnih in finančnih kompetenc, kot tudi IKT veščin. S sodelovanjem javnih institucij, nevladnih organizacij, socialnih podjetij, občin in drugih ustanov ter združenj uspešno krepijo povezovanje, ki prispeva k vključevanju najširšega dela lokalne skupnosti.

Pestro dogajanje v prostorih Centra dnevni aktivnosti na Bonifiki, v katerih Večgeneracijski center Morje deluje že od leta 2017, so popestrili pevci otroškega pevskega zbora Sonček Osnovne šole Koper, mladi plesalci, ki v centru nabirajo plesne veščine, recitatorke, ki se učijo slovenskega jezika in znan primorski glasbenik Slavko Ivančič.