Koprski klub Salto že sedmo leto zapored najboljši gimnastični klub v Sloveniji

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Gimnastičarke in gimnastičarji Športnega kluba Salto iz Kopra so ponovno pokazali, da sodijo v sam vrh slovenske gimnastike. Gimnastična zveza Slovenije je na prireditvi Športnik leta 2019 pred dnevi podelila priznanja najboljšim v gimnastiki in akrobatiki, razglasila pa je tudi Slovensko reprezentanco za leto 2020.

Ekipa koprskega gimnastičnega kluba Salto je osvojila naslov najboljšega slovenskega športnega kluba v gimnastiki za vse in s strani Gimnastične zveze Slovenije dobila prav posebno priznanje, saj so povabilo v reprezentanco ženske športne gimnastike dobile kar štiri domače telovadke. Barve slovenske zastave bodo tako letos zastopale Ana Korenika, Luna Babič, Luana Lubinič in Lea Koren, ki bodo svoje znanje ob izbrani ekipi gradile skupaj s trenerko reprezentance Vesno Stavrev, ki prav tako prihaja iz koprskega kluba Salto.

Omeniti velja, da je koprski klub domov odnesel še akrobatsko priznanje oz. plaketo za tretje mesto v absolutni kategoriji akrobatike, ki jo je osvojil nepogrešljivi član Salta Gašper Marsetič.

Najnovejša priznanja telovadcev Športnega kluba Salto Koper znova potrjujejo, da se trdo delo vedno poplača. Čeprav gre za mlad klub – Kopru deluje šele devet let – pa Salto iz leta v leto dokazuje, da tudi Primorska lahko konkurira Ljubljani, kjer je center gimnastike.