DomovNaši krajiVIDEO: Akcija “počistimo občino zapuščenih vozil” v polnem teku

VIDEO: Akcija “počistimo občino zapuščenih vozil” v polnem teku

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Akcija koprskega občinskega redarstva »počistimo občino zapuščenih vozil« je že v polnem teku. Lastnikom starih in odsluženih motornih vozil omogočajo povsem brezplačen odvoz in uničenje le-teh. Da pa je akcija nadvse uspešna, se je danes na terenu v družbi občinskih redarjev prepričala tudi ekipa našega spletnega portala.

“Danes smo pričeli opravljati prve odvoze avtomobilov. Odvoz je planiran za približno 15 vozil, za katera so nam lastniki podali izjave, da se strinjajo z odvozom s privatnega zemljišča in nadaljnjim uničenjem,” nam je zaupal operativni vodja občinskih redarjev Valter Andrejašič.

Namen akcije, ki jo občinsko redarstvo Mestne občine Koper izvaja ves april je, občane spodbuditi, da neuporabno in nepotrebno pločevino počistijo tudi z zasebnih zemljišč, na katerih občinsko redarstvo ne more in ne sme ukrepati brez predhodnega soglasja lastnikov.

Vlogo za brezplačen odvoz vozila lahko lastniki oddate vse do konca aprila.

Občinski redarji bodo tako v okviru akcije prečesali vsa javna parkirišča kot tudi javne površine, na katerih bi se lahko nahajala zapuščena vozila, hkrati pa bodo na podlagi predhodno pridobljenega soglasja lastnikov avtomobilov ukrepali tudi na zasebnih zemljiščih. In to povsem brezplačno.

Akcija med občani MOK zelo dobro sprejeta

Akcija mestnega redarstva je med občankami in občani zelo dobro sprejeta, saj se bodo na ta način s svojih zasebnih površin, na enostaven način in obenem tudi popolnoma brezplačno, znebili odsluženih vozil.

“Dolgo časa smo premišljevali kaj naj storimo s starim avtomobilom, ki ni več vozen in zato smo bili zelo veseli, da se je ponudila ta možnost,” pa je bila nad akcijo koprskega občinskega redarstva navdušena Rozalija Pečarič, krajanka Škofij.

Kako je potekal današnji odvoz zapuščenih vozil, se lahko prepričate v spodnjem video prispevku.

Za več informacij oziroma za prijavo zapuščenega vozila se obrnite na operativni center občinskega redarstva, ki je na številki +386 (0)41 627 286 dosegljiv vsak dan, med 7. in 23. uro, oziroma pokličite brezplačno številko 080 44 49.