DomovNaši krajiVIDEO ANKETA: Vertikalna mobilna povezava na Markovec v očeh občanov

VIDEO ANKETA: Vertikalna mobilna povezava na Markovec v očeh občanov

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Po tem, ko je v ponedeljek v koprskem pokrajinskem muzeju svetovno priznani arhitekt Massimiliano Fuksas predstavil svojo vizijo umestitve vertikalne mobilne povezave med Markovim hribom, obalnim območjem in mestnim središčem, smo o projektu povprašali tudi naše občanke in občane. Prav vsi so se strinjali, da gre za izjemno rešitev in dobro naložbo koprske občine, saj jim bo na ta način olajšan dostop do mestnega središča in obalnega območja, s tem pa tudi izboljšana kakovost življenja.

Ideja je super! Podpiramo jo! Povezava nam bo omogočila enostavnejši dostop do mesta,” so bili danes enotni krajani Markovca, ko smo jih povprašali kaj menijo o vzpostavitvi vertikalne mobilne povezave med Markovim hribom, obalnim območjem in mestnim središčem.

“Želim si, da projekt zaživi, saj bi mi bila na ta način olajšana pot v Koper. Poleg tega bom lahko brez težav v mesto odpeljala tudi svojega psa,” nam je zaupala Zdenka Šukalo.

“Menim, da je projekt velikega pomena za Žusterno in Markovec, sploh za starejše ljudi,” je povedal Ilija Čančar.

Sploh mlajši pa na projekt gledajo tudi z vidika trajnostne mobilnosti. Tea Kralj nam je zaupala, da bo povezava krajanom posledično omogočila lažji dostop do mesta s kolesom.

Več odzivov pa si lahko pogledate v spodnjem video prispevku.