DomovNaši krajiUniverza na Primorskem prejela ključe študentskega doma v Prisojah

Univerza na Primorskem prejela ključe študentskega doma v Prisojah

Naši kraji Preglej vse novice
Deli vsebino

Univerza na Primorskem je danes prejela ključe prostorov v Prisojah, potem ko je z Luko Koper v začetku marca podpisala pogodbo o nakupu stavbe. Enota, ki je do začetka marca predstavljala največji zasebni študentski dom v Sloveniji, s predajo prehaja v njihovo lastništvo in upravljanje, so sporočili z univerze.

Stavbo je univerza kupila za 2,5 milijona evrov, za posodobitev opreme in investicijsko-vzdrževalnih del študentskega doma pa bodo namenili še 300.000 evrov. Po posodobitvi Študentskega doma Prisoje pa bo v njem nastanjenih 160 študentk in študentov, so med drugim zapisali na univerzi.

Viljem Tisnikar, direktor Študentskih domov Univerze na Primorskem (levo), in Darko Grgič, direktor družbe LK Pristan (desno), ob predaji ključev. Foto: UP

Direktor družbe Luka Koper Pristan Darko Grgič je ob predaji ključev povedal, da so bile sobe in skupni prostori objekta prenovljeni leta 2014 za namene oddajanja turistom in študentom. Poleg tega so za študente uredili tudi okolico in parkirišče.

“Veseli me, da smo pripomogli k temu, da bo stavba odslej v celoti namenjena študentom, ki bodo v času študija prebivali na najlepšem delu Slovenije in tako odnesli s seboj lepe spomine tako na študij in gostoljubje kraja kot na samo bivanje,” je dejal Grgič. Študentom je zaželel veliko sreče pri študiju, univerzi pa uspešno sodelovanje s študenti in okoljem, v katerem dom deluje.

Direktor Študentskih domov Univerze na Primorskem Viljem Tisnikar pa je dodal, da je razumevanje Grgiča, da univerzitetno mesto Koper potrebuje dodatne nastanitvene kapacitete za študente, pripomoglo k vzpostavitvi dodatnega študentskega doma. “Univerza bo tako po prevzemu objekta dodala zgolj še “piko na i” projektu, ki poteka že več let,” so na univerzi povzeli besede Tisnikarja.

Univerza na Primorskem prejme na leto okoli 1300 vlog novih študentov in študentov, ki podaljšujejo bivanje. Zato so dodatne lastne zmogljivosti univerze nujne, da študentje niso prepuščeni trgu zasebnih najemniških sob, so še sporočili z univerze.